ARSO OPOZARJA

Prihajata močan veter in nova pošiljka snega

Objavljeno 14. december 2017 10.43 | Posodobljeno 14. december 2017 10.43 | Piše: A. K.
Ključne besede: napoved vreme

Četrtek in petek bosta spet vetrovna, petek bo tudi deževen. V noči na soboto bo v notranjosti snežilo, nato pa se bo vreme umirilo.

Veter je danes prevzel oblast na ulicah in cestah

LJUBLJANA – Vremenska ujma z močnim vetrom in s padavinami je v ponedeljek in torek povzročila veliko škodo in številne težave v večjem delu države. Marsikje škodo še vedno odpravljajo. Ponekod so bila gospodinjstva v sredo še brez elektrike, zaradi podrtih dreves, plazov in poplav pa so bile marsikje še vedno zaprte ceste.

Sloveniji po poročanju Arsa, ki je izdal novo opozorilo, danes grozi močan veter. Najmočnejši sunki bodo na severovzhodu države ter ponekod v višjih legah dosegali hitrost okoli 70 kilometrov na uro.

Nova pošiljka snega

Danes bo v severovzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo občasno krajevne padavine. Meja sneženja se bo na jugozahodu dvignila na nadmorsko višino okoli 1100 metrov, na severozahodu pa na okoli 800 metrov. Pihal bo zmeren, na severovzhodu in ponekod v višjih legah zjutraj in dopoldne okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severu malo nad 0, najvišje dnevne pa večinoma od 6 do 12 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji