VREMENSKI PREOBRAT

Prihajata fronta z dežjem in 10 stopinj manj

Objavljeno 28. avgust 2015 18.24 | Posodobljeno 28. avgust 2015 18.24 | Piše: Mo. S.

Do konca naslednjega tedna bo nestanovitno, vendar bo glavnina padavin ob fronti.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Konec tedna bo sončen in topel, s temperaturami do 32 stopinj Celzija ali morda tudi kakšno stopinjo več. Podobno bo tudi še vse do srede, nato pa se nam obeta vremenska sprememba.

Ob jutrih sicer ne bo goste megle. Pojavila se bo tu in tam, nikakor pa ne povsod, saj je zrak precej suh. Tudi nizke oblačnosti, ki vztraja še v dopoldnevih, ne bo, napoveduje Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje (Arso). Ob megli v nekaterih kotlinah bo sobota tako precej jasna. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, čez dan pa se bo torej ogrelo do 32 stopinj. Podobno bo tudi v nedeljo in ponedeljek, tudi torek, prvi šolski dan, bo še vedno lep.

Precej se bo ohladilo

Nato pa sledi sprememba. V sredo se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, zlasti na severu in zahodu države, v noči na četrtek pa se bodo padavine razširile nad vso državo. Nekaj dežja bo tudi še v četrtek zjutraj, čez dan pa bodo padavine slabele, pokazalo se bo tudi sonce.

Sicer pa se bo tudi občutneje ohladilo, tudi za 10 stopinj, napoveduje Pečenko. Z nadpovprečnih temperatur torej precej nižje, morda celo pod povprečje. Ampak do tja je še daleč. Temperature se bodo po obisku fronte gibale okoli 20 stopinj Celzija, kar je že povsem jesensko, napovedi za naprej pa so različne in še precej nezanesljive. Do konca naslednjega tedna bo najbrž nestanovitno, vendar bo glavnina padavin ob fronti.

Deli s prijatelji