KISLO DO NADALJNJEGA

Prihajajo nevihtni dnevi, poglejte, kje bo najbolj deževalo

Objavljeno 11. maj 2016 17.24 | Posodobljeno 11. maj 2016 17.24 | Piše: Mo. S.

Lokalno bodo mogoči močnejši nalivi, veter in udari strel.

Lepo modro nebo se lahko v gorah hitro spremeni v nevihtno sivino.

LJUBLJANA – Če imate radi kislo vreme, bodo naslednji dnevi kot narejeni za vas. Vremenoslovci namreč napoveduje oblake in padavine, ki bodo kmalu zajele vso državo.

Popoldne bo še oblačno, dež pa se bo z zahoda počasi širil proti vzhodu. Ogrelo se bo do 17, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 19 stopinj Celzija. V drugi polovici noči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Kot nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko, bo največ padavin v zahodnem delu države, zlasti v Posočju (do 50 milimetrov) in v smeri proti Snežniku, torej po Dinaridih. Padalo bo tudi drugod, vendar količinsko manj (morda do 30 milimetrov), vmes pa bodo tudi nevihte.

V četrtek bodo padavine slabele. Dopoldne bo še vedno bolj ali manj deževno, popoldne pa se bo počasi jasnilo. Še vedno bodo nastajale tudi nevihte, zapihal bo jugozahodni veter. Nevarnosti, da bi vodotoki drastično poplavili, po Pečenkovih besedah ni.

Pozor: močnejši nalivi, veter, strele

Vremenoslovci so na karti celotno Slovenijo obarvali rumeno (opozorilo prve stopnje za četrtek) in zraven zapisali, da so mogoče izdatnejše padavine, manjše reke in vodotoki pa lahko narastejo. »Lokalno so mogoči močnejši nalivi, piš vetra in udari strel,« so še zapisali. V petek bo zapihal še jugozahodni veter, ki bo lahko majal drevesa in lomil manjše veje.

Suhega obdobja še ni na vidiku

Tudi za konec tedna bo podobno, saj bo občasno še deževalo, pogosteje v zahodnih krajih, mogoča pa bo tudi kakšna nevihta. Nestanovitno bo, najintenzivnejše bo verjetno v noči na nedeljo, v začetku naslednjega tedna pa se vreme vendarle utegne malce ustaliti. Ampak do takrat je še daleč.

V četrtek čez dan bo ponekod pošteno padalo:

image

Spremljajte tudi radarsko sliko padavin:

 

Deli s prijatelji