MUHASTO VREME

Prihaja vremenska sprememba, sosedi o ekstremih

Objavljeno 11. april 2016 16.38 | Posodobljeno 11. april 2016 15.04 | Piše: S. U.

Obeta se suho vreme z nekaj deževnimi obdobji.

LJUBLJANA – Danes bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bo zapihal veter zahodnih smeri, zato bo popoldne več oblačnosti predvsem v hribovitih predelih zahodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo le v Posočju. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo sledilo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, v petek bo po večini suho, za vikend pa bomo menda ponovno lahko odprli dežnike. 

Še to, medtem ko bodo ta teden temperature še dosegale čez 20 stopinj, pa naj bi se prihodnji teden spustile in bodo take, kot so primerne za začetek aprila, se pravi okoli 15 stopinj. 

Kako kaže pri sosedih?

No, medtem hrvaški vremenski portal Istramet poroča, da bi bil lahko letošnji april eden od najtoplejših v kopenskem delu Hrvaške, odkar so začeli opravljati meteorološke meritve. Omenjajo še, da so hitre spremembe v vremenu, ki se dogajajo pri njih, že same po sebi ekstrem. 

Deli s prijatelji