VREMENSKA

Prihaja sonce, za vikend pa fronta

Objavljeno 16. februar 2015 20.09 | Posodobljeno 16. februar 2015 20.09 | Piše: Mo. S.

Za konec tedna se obeta vremenska motnja, ki bo s seboj prinesla padavine.

V petek nas bo sonce poskušalo ogreti.

LJUBLJANA – Pred kratkim zapadli sneg se topi, nedelja pa je bila lepa kot že dolgo ne, saj so nas sončni žarki prijetno božali. A nekaj več sonca lahko spet pričakujemo šele čez nekaj dni.

Danes in jutri bo namreč še delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, za več sonca pa se bo treba odpraviti na Primorsko. Sonce se drugje izmenjuje z oblačnostjo in meglo, temperature pa se čez dan gibljejo med štirimi in devetimi stopinjami Celzija. Na Primorskem je topleje, ob jutrih pa bomo še naprej beležili od –6 do –1 stopinje.

Kaže se sonce

Vreme nas bo verjetno še najbolj razveseljevalo med sredo in petkom, ko bo najbolj sončno ta teden, a brez jutranje in dopoldanske megle zlasti po nižinah in kotlinah ne bo šlo, nam je pojasnil Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso). Ob sončnih dneh bodo seveda tudi temperature nekoliko višje, vendar za zdaj ostajajo blizu povprečnim za ta čas.

Konec tedna prihaja fronta

Za konec tedna se obeta vremenska motnja, ki bo s seboj prinesla padavine: v hribih bo malo snežilo, po nižinah pa deževalo, a podrobne napovedi bodo znane v prihodnjih dneh.

»Dogaja se prehod med zimo in pomladjo,« pravi Gregorčič, a začetka prave pomladi za zdaj na vidiku še ni. Jutranje temperature bodo namreč ostale pod lediščem, dnevne pa se bodo tudi v naslednjih dneh gibale do deset stopinj Celzija. Najtopleje bo v petek.

Deli s prijatelji