ZEBLO NAS BO

Prihaja sibirska zima: naslednji teden tudi pod –10 stopinj

Objavljeno 14. januar 2016 11.23 | Posodobljeno 14. januar 2016 11.23 | Piše: T. Pa.

V noči na petek bo snežilo, nato pa nas čaka mrzlo in suho vreme.

Temperature se bodo spustile pod ledišče.

LJUBLJANA –  Že danes popoldne bo na Primorskem začelo deževati, zvečer in ponoči pa bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Najmanj jih bo v severovzhodnih krajih. Po nižinah v notranjosti se bo sprva sneg mešal z dežjem, do jutra pa bo dež večinoma prešel v sneg.

Tudi do 20 centimetrov

Največ ga bo zapadlo na Postojnskem, kjer ga lahko pričakujemo tudi več tudi kot 10 centimetrov, v legah nad 700–800 metrov lahko celo do 20 centimetrov. V osrednji Sloveniji ga bo zapadlo od 5 do 10 centimetrov, na Gorenjskem kakšen centimeter manj. Na severovzhodu ga bo nekaj centimetrov, v Prekmurju pa ga mogoče sploh ne bo. Sneženje bo jutri dopoldne ponehalo, najkasneje v južnih in jugovzhodnih krajih.

image

Sibirska zima

Temperature se bodo gibale okoli ledišča, jutri čez dan tudi par stopinj nad ničlo, spremembe v vremenu pa bo prinesel konec tedna, poroča dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (ARSO).

Med vikendom bomo imeli suho vreme, ki se bo nadaljevalo tudi v kasnejših dneh. Naslednji teden pa se bo začela prava sibirska zima s suhim in hladnim zrakom, tako da lahko zjutraj pričakujemo temperature tudi pod –10 stopinj, ki se bodo čez dan dvignile do malo pod ničlo.

Deli s prijatelji