POZOR

Prihaja precejšnja ohladitev

Objavljeno 06. maj 2013 14.27 | Posodobljeno 06. maj 2013 14.27 | Piše: A. L.

Če ste jakno pospravili v omaro, jo boste za vikend spet potegnili iz nje.

Jutri bo dežnik obvezna oprema.

LJUBLJANA – Danes in jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Glavnina padavin bo zemljo namočila danes popoldne in v noči na torek. V sredo in četrtek bo predvsem dopoldne več sonca, sredi dneva in popoldne pa bo še nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht. Prav v sredini tedna bodo tudi najvišje temperature v tem tednu. Tam okoli 25 stopinj Celzija, razkriva dežurni prognostik v Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Preberite več o vremenu.

Komaj 15 ali 16 stopinj čez dan

Pozor: v petek bo Slovenijo dosegla hladna fronta, ki nas bo prešla v noči na soboto, zato bodo temperature čez dan precej nižje. V soboto se bodo čez dan povzpele na komaj 15 ali 16 stopinj. Nedelja je za zdaj videti lepa, po večini bo sončna, pravi Gregorčič in dodaja, da bo okoli 20 stopinj čez dan.


Drava se lahko razlije

Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje (Arso) lahko zaradi povečanega pretoka reke Drave, ki je v nedeljo ob 17.50 na mejnem profilu z Republiko Avstrijo znašal 800 m3/s, danes pride do razlivanj dolvodno od jezu Markovci na območju pogostih poplav kot posledica spremenjenih odtočnih razmer v spodnjem toku reke Drave in omejenega obratovanja HE Formin s pretoki do 250 m3/s.

 

Deli s prijatelji