NAPOVED

Prihaja močna ohladitev, snežilo bo

Objavljeno 20. oktober 2014 12.55 | Posodobljeno 20. oktober 2014 12.55 | Piše: Ma. F.

Konec tedna, ko bodo prestolnico zasedli maratonci, bodo temperature okoli 15 stopinj Celzija, tekači pa bodo tekli v suhem vremenu.

Sneg v New Yorku.

LJUBLJANA – Letošnja jesen nam je do zdaj postregla s precej sonca, ki smo ga med deževnim poletjem (pre)pogosto pogrešali. Tudi nad temperaturami bi se težko pritoževali. A v sredini tega tedna nas bo prešla izrazito hladna fronta, nam je povedal dežurni vremenoslovec. Zapihal bo močan severni veter, v sredo pa se bo temperatura čez dan spustila na 12 stopinj Celzija. Meja sneženja bo na 1000 metrih nadmorske višine, ponekod celo nižje.

V drugi polovici noči na sredo se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in prehodno zajele vso Slovenijo. V sredo dopoldne se bo zvedrilo.

Konec tedna, ko bodo prestolnico zasedli maratonci, bodo temperature okoli 15 stopinj Celzija, tekači pa bodo tekli v suhem vremenu. Tudi nekaj sonca bo, nam je še povedal vremenoslovec.

Preberite še: Ne le sneg, v sredo prihaja tudi orkanski veter

Maraton leta 2012 v snegu

28. oktobra 2012 je tekače na ljubljanskem maratonu presenetil sneg. Zaradi zimskih razmer se je udeležbi odreklo 10.000 prijavljenih tekačev.

Deli s prijatelji