PRIČAKUJEJO DOGODEK JFK

Prihaja Janša, mariborski vstajniki brusijo kopja

Objavljeno 08. december 2013 19.47 | Posodobljeno 08. december 2013 19.50 | Piše: P. J.

Policija za zdaj še ne komentira, ali bo zavarovala dogodek in kako bodo ukrepali zaradi napovedi.

LJUBLJANA – V sredo, ko bosta v Mariboru v Festivalni dvorani Lent Janez Janša in predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs predstavila Belo knjigo slovenske osamosvojitve, vstajnik Sanjin Jašar napoveduje, da policisti ne bodo počivali. »Ja, nič. Ne smemo diskriminirati. Dajmo ga pričakati vsaj tako, kot smo Jankoviča. Bilo bi fer do revolucije, tako da, gospodje policisti, ki to berete, ne bo nič počivanja v sredo.«

Nagovarjajo k nasilju

»Ej, Mariborčani. Janez Janša pride v sredo v Maribor. A bomo dovolili, da se prosto prišeta v to naše mesto, nad katerega je poslal policijo in solzivec? Celo zadnjič sem slišal eno preverjeno informacijo, da naj bi policaji imeli takrat tudi ukaz, da streljajo, če bo 'potrebno'. A bomo res dovolili, da se prosto prošeta po Mariboru? A smo Maribor ali nismo?« je zapisal na facebooku vstajnik Sanjin Jašar. Eden izmed komentatorjev je celo zapisal, da pričakuje dogodek JFK . »Če ima kdo ostrostrelko, naj jo uporabi,« je zapisal.

V nadaljevanju je Jašar še kritiziral tiste, ki kritizirajo škropljenje Jankovića s solzivcem. Prepričan je namreč, da so taki, kot je on edini, pripravljeni »prestopiti prag komfortnega, da bo boljše vsem«.

Bo policija ukrepala?

Na PU Maribor smo preverili, ali je v zvezi z napovedmi policija že kaj ukrenila in ali bo policija zavarovala dogodek. Miran Šadl je dejal, da danes na to ne more odgovoriti, kot je obljubil, bo odgovore na ta vprašanja posredoval jutri.

Deli s prijatelji