VREME

Prihaja fronta, še bo nevihtno

Objavljeno 14. julij 2013 22.45 | Posodobljeno 14. julij 2013 22.47 | Piše: Mo. S.

Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija.

S seboj nosite dežnik, da vas ne bodo ujele nevihte!

LJUBLJANA – Prihajajoči teden nam še ne obeta tiste prave vročine, ki jo v poletnih dneh pričakujemo, saj se bo nadaljevalo pretežno jasno vreme, popoldneve pa nam bodo lahko krajšale tudi nevihte.

Do ponedeljkovega jutra se bo prehodno zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17 stopinj, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Čez dan bo jasno s spremenljivo oblačnostjo, po državi pa se bodo (z izjemo Primorske) lahko pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Popoldne nas bo namreč s severa dosegla fronta, ki bo predvsem v vzhodno polovico države prinesla padavine, medtem ko bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija.

Še bo nevihtno

Od torka naprej bo jasno in sončno, popoldne pa se bodo kljub vsemu na severozahodu Slovenije pojavljale posamezne nevihte. Temperature se prihodnji teden (še) ne bodo dvignile nad 30 stopinj, ne pozabimo pa niti, da je zlasti v labilnem ozračju, ko obdobja jasnega in toplega vremena prekinejo dotoki hladnejšega zraka, mogoč tudi pojav toče.

Deli s prijatelji