VREMENSKA

Prihaja ciklon. Bomo imeli bel božič?

Objavljeno 13. december 2015 10.23 | Posodobljeno 13. december 2015 10.25 | Piše: Mo. S.

Vse do konca tedna bo vztrajalo podobno vreme, nato pa se končno obeta sprememba.

LJUBLJANA – Čeprav se temperature gibljejo pod desetimi stopinjami, prave zime ni, saj ni snega niti kakršnih koli drugih padavin. Kot kaže, se to še nekaj časa ne bo spremenilo.

Priče smo namreč suhemu vremenu z meglo po nekaterih nižinah. »Kakšne izrazitejše ohladitve s sneženjem še ni pričakovati,« pravijo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Oblaki, megla in nekaj sonca

Na Primorskem in Notranjskem bo danes oblačno, ponekod tudi megleno. Čez dan se bo pooblačilo tudi ponekod v južni in osrednji Sloveniji. Drugod bo precej jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo lahko ponekod v severovzhodnih krajih zadržala tudi dlje. Čez dan bo ponekod prehodno zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj.

Podoben bo tudi začetek novega tedna, le da bo ponekod na severu morda malce več sonca. Torek bo pretežno oblačen, podobno pa bo tudi v sredo, ko lahko pričakujemo kakšno kapljo dežja. A česa izrazitejšega ne bo, saj se nad večjim delom Evrope zadržuje območje visokega zračnega tlaka. Šibka vremenska fronta sicer valovi čez zahodno, srednjo in jugovzhodno Evropo, a na vreme pri nas ne vpliva.

Napovedal se je ciklon. Bomo imeli bel božič?

Ob koncu tedna pa bo zračni tlak začel slabeti in nad zahodno ter severozahodno Evropo bo nastalo obsežno ciklonsko območje, ki lahko vpliva tudi na razvoj vremena pri nas. »Izrazitejša sprememba vremena bo mogoča po koncu prihodnjega tedna, ko se bo povečala možnost padavin,« še dodajajo vremenoslovci.

Če se bo to uresničilo, je torej še vedno možnost, da bo božič bel, a za bolj gotovo napoved bo treba še nekoliko počakati ...

Deli s prijatelji