HIŠNE PREISKAVE

Pridržani Zemljarič že na prostosti

Objavljeno 18. junij 2014 21.53 | Posodobljeno 18. junij 2014 21.54 | Piše: STA, Ma. F.

Preiskovalci so v večernih urah zaključili še zadnjo hišno preiskavo.

Janez Zemljarič.

LJUBLJANA – Pridržanje osebe, ki je bila pridržana med današnjimi preiskavami, povezanimi s posli UKC Ljubljana z operacijskimi mizami, je bilo odpravljeno, so potrdili pri Generalni policijski upravi (GPU). Kot smo poročali, naj bi neuradno šlo za Janeza Zemljariča. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaključil tudi hišne preiskave, zdaj pa se bo lotil pregleda zasežene dokumentacije.

Preiskovalci NPU so v današnjih hišnih preiskavah na petih naslovih zbirali obvestila v zvezi s sumom zlorabe položaja oz. zaupanja. Ugotovili so, da je odgovorna oseba javnega zavoda leta 2011 zlorabila zaupanje, ko je sklenila sodno poravnavo z dobaviteljem. Šlo naj bi za posel UKC Ljubljana s podjetjem Medicoengineering za vzdrževanje operacijskih miz.

Zaključili hišne preiskave

Vodja preiskave pri NPU Robert Slodej imena pridržane osebe ni želel razkriti. Pojasnil pa je, da so do osebe, ki je bila pridržana, prišli prek gradiva, zaseženega v aprilskih hišnih preiskavah.

Preiskovalci so v večernih urah zaključili še zadnjo hišno preiskavo, v nadaljevanju kriminalistične preiskave pa se bodo lotili pregleda zasežene poslovne dokumentacije in nosilcev elektronskih podatkov ter drugih operativnih ukrepov, so še pojasnili pri GPU.


 

Deli s prijatelji