DOHODNINA

Pričakujete lahko pošto z Dursa

Objavljeno 31. maj 2012 09.30 | Posodobljeno 31. maj 2012 09.31 | Piše: A. K., STA

Izdajajo še drugi sveženj izračunov dohodnine za leto 2011.

Jutri informativni izračuni postanejo odločbe.

LJUBLJANA – Davčna uprava RS (Durs) bo preostalim zavezancem po pošti na dom poslala informativne izračune dohodnine za leto 2011. Prejeli jih bodo rezidenti Slovenije, ki so zavezanci za vložitev dohodninskih napovedi. To so tisti, katerih obdavčljivi dohodki so lani presegli 3143,57 evra. Na Dursu pojasnjujejo, da bodo vračilo izvedli na zadnji odprti in veljavni transakcijski račun, ki pa ni nujno isti, kot je naveden v informativnem izračunu dohodnine.

Izračuna pa ne bodo prejeli tisti zavezanci, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija. Obrazec napovedi je dostopen na vseh davčnih uradih oziroma izpostavah in na spletni strani Dursa.

Zavezanci, ki so informativni izračun dohodnine že prejeli, morajo morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje danes, preveč plačano dohodnino pa je davčna uprava v ponedeljek zavezancem že vrnila na bančne račune.

Deli s prijatelji