RAZKRITO

Pri TEŠ 6 sum kaznivih dejanj in korupcijska tveganja

Objavljeno 21. februar 2012 13.19 | Posodobljeno 21. februar 2012 13.19 | Piše: A. L.

Protikorupcijska komisija pri TEŠ 6 kritizira vlade, izpostavljajoč politične vplive.

Šef protikorupcijske komisije Goran Klemenčič in njegov namestnik Rok Praprotnik. Na sredini tiskovni konferenci je bil prisoten le Praprotnik, saj se je Klemenčič iz postopka izločil

LJUBLJANA – »Problematika projekta TEŠ 6 je v veliki meri tudi posledica neustreznega nadzora, neodzivnosti, sistemske (ne)urejenosti in neusklajenosti državnih organov,« v poročilu ugotavlja Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Vladam – vsem od leta 2007 – očita, da kot najvišji organ izvršilne veje oblasti niso v nobeni fazi, ne pri zasnovi ne pri izvedbi ne po tem, ko so se začeli pojavljati očitki o nepravilnostih, poskrbele za poenotenje stališč ministrstva za finance in ministrstva za gospodarstvo ali za odpravo pravnih ali organizacijskih ovir, ki to onemogočajo. 

Krivi tudi politični vplivi

Komisija je ugotovila tudi, da nobena vlada ni zagotovila ustreznih odzivov na izsledke v različnih revizijah. Neodzivnost različnih državnih organov primarno ni bila posledica ravnanja strokovnih služb v posameznih uradih ali ministrstvih, ampak je bolj posledica političnih vplivov in odločitev, še ugotavljajo.

Več pa v spodaj pripetem poročilu KPK.

Deli s prijatelji