KADROVANJE

Pri Pikalu dobila pol leta, Šušteršiča zamolčali

Objavljeno 17. januar 2014 17.02 | Posodobljeno 16. januar 2014 17.04 | Piše: K. K.

Največ pol leta bo vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za visoko šolstvo.

Mišela Mavrič je bila vodja kabineta Janeza Šušteršiča, ko je bil finančni minister.

LJUBLJANA – Vlada Alenke Bratušek je v četrtek na predlog ministra za izobraževanje Jerneja Pikala imenovala Mišelo Mavrič za vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za visoko šolstvo. Mavričeva je imenovana po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

O karieri pri Šušteršiču pa nič

V sporočilu za javnost, objavljenem po imenovanju na vladi Mavričeve, so na ministrstvu zapisali, da je »že imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice, vendar ji poteče šestmesečni mandat. Ker na javnem natečaju za položaj generalnega direktorja (m/ž) direktorata za visoko šolstvo v ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport nobeden izmed prijavljenih kandidatov, glede na standarde strokovne usposobljenosti uradniškega sveta, ni bil primeren za navedeni položaj, minister za izobraževanje, znanost in šport Vladi RS predlaga imenovanje Mišele Mavrič za vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za visoko šolstvo. Dr. Mišela Mavrič je doktorirala iz sociologije na Univerzi v Lancastru v Veliki Britaniji. Kot asistentka je bila zaposlena na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu. Pri delu na fakultetah je vodila in koordinirala raziskovalne in projektne skupine študentov. Delovne izkušnje ima tudi na področju vodenja in koordiniranja dela v državni upravi.«

Hote ali pa ne je izpadel del o vodenju kabineta bivšega ministra za finance Janeza Šušteršiča. Mavričeva je funkcijo prevzela po odstopu Janija Toroša, o čemer smo pisali na povezavi.

 

Deli s prijatelji