STEKLA BO GRADNJA

Pri mostu, zaradi katerega sta umrla Lara in Miha, je Arso popustil

Objavljeno 31. januar 2015 11.02 | Posodobljeno 31. januar 2015 11.02 | Piše: STA, Mo. S.

Novi most bo stal največ 240.000 evrov.

Nesrečna Miha in Lara sta najbrž zapeljala na poplavljen most, ki je bil v temeljih že spodjeden, in končala v divji Bolski.

VRANSKO – Občina Vransko bo predvidoma še letos začela graditi nov most čez potok Bolska, kjer se je septembra lani zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta ugasnili dve mladi življenji image. Narasla Bolska je namreč takrat odnesla začasni most.

Vranski župan Franc Sušnik ocenjuje, da bo nov most stal od 200.000 do 240.000 evrov. Dejal je tudi, da so takoj po nesreči začeli pridobivanje dokumentacije za gradnjo novega mostu na mestu, kjer je stal začasni most. Dolgo pa so čakali na soglasje Agencije RS za okolje (Arso), kjer so gradnjo mostu več let pogojevali z regulacijo in s prestavitvijo struge Bolske za okoli 500 metrov. Zdaj pa agencija tega ne zahteva več, pravi Sušnik.

Pojasnil je tudi, da bodo gradnjo mostu začeli takoj, ko bodo v okoljski agenciji projekt odobrili, kar je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenje. Nato pa bodo začeli iskati izvajalca del. Pri podjetju Subra je vranska občina že novembra lani naročila izdelavo projektne dokumentacije za nov most. Del te dokumentacije so projektni pogoji različnih soglasodajalcev, med njimi je tudi okoljska agencija.

Deli s prijatelji