NAPOVED

Pri ljubljanskem letališču največje Novartisovo skladišče v Evropi

Objavljeno 05. marec 2017 12.24 | Posodobljeno 05. marec 2017 12.24 | Piše: STA, A. L.

Trenutna ureditev skladiščenja in distribucije za Novartis v Sloveniji je razpršena na več kot 10 lokacij.

Ponarejena zdravila so precej cenejša od originalnih, vendar so lahko tudi smrtno nevarna.

BRNIK – Farmacevtska družba Lek in njen lastnik Novartis bosta skladiščenje in distribucijo v Sloveniji v prihodnje opravljala iz logističnega centra, ki ga bo pri ljubljanskem letališču postavil nemški logist Kuehne + Nagel. To bo hkrati največje skladišče za Novartis v Evropi ter eno izmed treh največjih za Novartis v svetu.

Lek in Kuehne + Nagel sta podpisala pogodbo, da bosta leta 2018 začela sodelovati pri izvajanju storitev skladiščenja in distribucije, so povedali v Leku. »S tem bo Lek konsolidiral svoje skladiščenje in distribucijo, saj bo lahko izboljšal storitve na tem področju, povečal zmogljivosti in optimiziral stroške, prav tako pa bo sledil globalni strategiji na tem področju,« so dodali.

Pričakujejo povečan obseg

Kuehne + Nagel bo logistični center zgradil v neposredni bližini Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, v centru pa bo dovolj zmogljivosti za Lekovo dejavnost v prihodnjih letih. Kot pravijo v Leku, bodo pri prenosu poslovanja tudi uskladili informacijske sisteme in standarde kakovosti, ki veljajo v farmacevtskih industriji.

Lek se je za ta korak odločil, ker je imel v zadnjih letih povečan obseg storitev skladiščenja in distribucije, trenutna ureditev skladiščnih zmogljivosti v Leku pa je razdrobljena na več lokacij. »V prihodnje bo lahko učinkoviteje zadostil naraščajočim potrebam internih in eksternih poslovnih partnerjev na tem področju,« pravijo.

Eden od treh največjih na svetu

V tem centru bo tudi največje skladišče za Novartis v Sloveniji in Evropi ter eden izmed treh največjih za Novartis v svetu. Trenutna ureditev skladiščenja in distribucije za Novartis v Sloveniji je razpršena na več kot 10 lokacij.

Po navedbah Leka gre okvirno za 35.000 kvadratnih metrov velik logistični center, ki bo imel več kot 70.000 paletnih mest. Kuehne + Nagel pravi, da bo projekt podrobneje predstavljen predvidoma v naslednjih dveh tednih.

Deli s prijatelji