SREČEN KONEC

Pri Gumberku v gozdu našli Ramba

Objavljeno 14. avgust 2014 21.45 | Posodobljeno 14. avgust 2014 21.45 | Piše: A. L.

Opazila ga je občanka in nemudoma obvestila policijo.

NOVO MESTO, GUMBERK – V petek se je v okolici Novega mesta med sprehodom izgubil pes. Gostje iz Italije, ki so prebivali v tamkajšnjem hotelu, so vse popoldne obupano iskali izgubljenega angleškega setra, vendar zaman. Osebje hotela je nato za pomoč zaprosilo policiste. Policista postaje vodnikov službenih psov Novo mesto sta se pogovorila z lastnikom, ki je zaradi obveznosti moral nadaljevati pot brez svojega psička, in mu zagotovila, da bosta nadaljevala iskanje.

Še isti večer sta pregledala širše območje, se pri tem pogovorila s številnimi prebivalci naselij Ratež in Gumberk in jih prosila, naj jima sporočijo, če psa opazijo. Naslednji dan je občanka v okolici Gumberka psa opazila in poklicala policiste. Vodnika sta nato v gozdu izsledila povsem izmučenega in dehidriranega psička. Odpeljala sta ga na postajo vodnikov službenih psov, kjer so ga policisti oskrbeli.

Pozneje je vodnik psička Ramba odpeljal k sebi domov, kjer je ta počakal na prihod gospodarja. Veselju ob snidenju Ramba in njegovega lastnika ni bilo videti konca ...

Deli s prijatelji