PRIREDITEV

Preverite zapore cest v času maratona Franja

Objavljeno 06. junij 2014 09.39 | Posodobljeno 06. junij 2014 09.39 | Piše: Mo. S.

Zaradi prireditve bodo zaprti številni cestni odseki.

LJUBLJANA – Prihajajoči konec tedna bo v prestolnici potekal maraton Franja, zaradi prireditve pa bodo v zaprti številni cestni odseki.

Kje in kdaj bodo zapore?

Danes, 6. junija, bo vožnja na čas, med 15. in 21. uro pa bodo za ves promet zaprte ceste na trasi BTC–Šmartinska cesta–mimo avtocestnega priključka Ljubljana Sneberje–Podgorica–Zasavska cesta (Šentjakob)–Dol pri Ljubljani. Zaprti bodo tudi vsi dostopi oziroma priključki na traso od BTC do Dola.

V soboto bo potekal družinsko-šolski maraton, in sicer na trasi Ljubljana BTC–Sneberje–Šentjakob–Dol–Dolsko in nazaj. »Zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev bo maraton potekal v obliki zaprte vožnje na cestah, popolnoma zaprtih za ves promet od 16.00 do 18.20,« poroča organizator.

Vrhunec bo v nedeljo

V nedeljo, 8. junija, bosta med 9. in 17. uro potekala dva kolesarska maratona, ki se začneta v ljubljanskem BTC. Trasa vodi kolesarje po ljubljanskih ulicah do mestnega središča, nato pa po Tržaški cesti do Brezovice v počasni strnjeni koloni. Pred krajem Brezovica se trasa variantno odcepi, zato bo promet oviran na naslednjih odsekih:

  • Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Sovodenj–Škofja Loka–Vodice–Tacen–Ljubljana, skupna dolžina trase 156 km.
  • Ljubljana–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Lučine–Gorenja vas–Škofja Loka–Vodice–Tacen–Ljubljana, skupna dolžina trase 97 km.
  • na območju Ljubljane trasa poteka po Tacenski cesti, Obvozni cesti, Dunajski cesti, Baragovi ulici, Vojkovi cesti, Kranjčevi ulici, Titovi cesti, preko krožišča Žale, Pokopališki ulici in po Šmartinski cesti, zaključi pa se na območju BTC.


Poziv policije

»Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditve in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev, ki bodo v ta namen skrbeli za varen potek prireditve. Predlagamo, da zaradi gneče in zapor udeleženci v teh dneh uporabijo druga prevozna sredstva oz. druge cestne povezave.«

Še natančnejši opis cestnih zapor lahko najdete na spletni strani prireditve ali na prometnoinformacijskem centru za državne ceste.

Deli s prijatelji