PRVI V DRŽAVI

Preverite, kateri časopis v državi je najboljši! Številke pač ne lažejo

Objavljeno 27. november 2014 17.05 | Posodobljeno 27. november 2014 17.05 | Piše: S. N.

Vsem dnevnikom je prodajna naklada v zadnjem kvartalu upadla, Slovenske novice pa kar rastemo.

LJUBLJANA – Številke ne lažejo. In veseli smo, da ste z nami. Hvala, dragi bralci in bralke! Pregled prodane naklade v tretjem četrtletju 2014 letošnjega leta, ki ga je pred nekaj urami objavila Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), namreč kaže, da vas je bilo v zadnjem četrtletju s tiskano izdajo Slovenskih novic 64.810, kar je celo 1,6 odstotka več kot v preteklem četrtletju. In fantastično z vidika, da je prodana naklada prav vseh ostalih tiskanih dnevnikov v državi v tem obdobju upadla. Padec je občutila celotna panoga, ki se je skrčila za 7,5 odstotka.


O meritvi

Podatki o nakladah tiskanih medijev se v projektu oglaševalske zbornice objavljajo v različnih kategorijah, zajemajo pa povprečno stanje naklad v četrtini leta pri edicijah s frekvenco izhajanja enega tedna ali manj ali v polovici leta pri ostalih, navajajo v SOZ.

STA

Kako je šlo ostalim?

Kvartalni zdrs glede na prejšnje četrtletje kaže, da je prodana naklada Dela v primerjavi s prejšnjim kvartalom upadla za 0,6 odstotka, kar je enako povprečju trga. Konkurenčni časopisi so izgubili več: Dnevnik štiri odstotke, Finance 3,9 odstotka, Večer 1,9 odstotka.

Krutost številk

Medtem ko je Slovenske novice v rokah v tem četrtletju držalo skoraj 65 tisoč ljudi, capljajo drugi tiskani mediji daleč zadaj. Polovico naših bralcev preseže zgolj Delo, ki je imelo v zadnjem četrtletju v tiskani izdaji 34.273 bralcev. Dnevnik je prebiralo kar deset tisoč bralcev manj, skupaj 24.452. Še slabše je šlo Večeru s 23.882 bralci. Na repu so Finance, ki jih bere le sedmina naših bralcev, skupaj so jih v zadnjem četrtletju imeli 8206. 

Deli s prijatelji