IVAN ZIDAR

Preveč bolan za zapor, a v Švico lahko redno potuje?

Objavljeno 04. julij 2014 09.23 | Posodobljeno 04. julij 2014 09.23 | Piše: S. N.

Na poti enkrat ni imel spremljevalca, nikoli pa kljub ‘slabemu stanju‘ ni imel medicinske ekipe niti za njegovo slabo zdravje ni vedela ekipa letala.

Zaradi zdravstvenih težav Ivana Zidarja ni bilo skoraj dva meseca

LJUBLJANA, ZAGREB – Ivan Zidar še ni prišel na prestajanje zaporne kazni, četudi je sodba pravnomočna. Za nameček je sodišče še ustavilo postopek v primeru preprodaje nekdanjega počitniškega doma SCT v Fiesi. Za ustavitev sodnega pregona se je sodišče odločilo na podlagi izvedenskega mnenja komisije medicinske fakultete. Ugotovilo je, da Zidar ni sposoben za zapor, in mu je prestajanje odložilo do oktobra letos.

K zdravniku?

Očitno pa zdravstvene težave niso ovira za Zidarjeve lete v Švico, poroča TV Slovenija. S podatki o odhodih na tuje razpolagata tudi slovenska policija in hrvaški Interpol. Zidarjev pravni zastopnik Boštjan Podgoršek je pojasnil, da  njegov klient odhaja v Švico na zdravniške preglede, dogovarjanja za novo operacijo in po zdravniška mnenja.

Lahko bi letel iz Ljubljane

Preseneča pa podatek, kar je izpostavila tudi novinarka Eugenija Carl, da nekdanji prvi mož SCT ni letel z letališča Jožeta Pučnika. Ugotovljeno je bilo, da so bili obisk v Švici kratkotrajni, večkrat se je namreč vračal isti dan ali pa jutro za tem.

Švicarski računi

Na poti enkrat ni imel spremljevalca, nikoli pa kljub 'slabemu stanju' ni imel medicinske ekipe niti za njegovo slabo zdravje ni vedela ekipa letala. Preiskovalci menijo, da Zidar odhaja v Švico zaradi financ in bančnih računov. Pred časom je moral plačati milijon evrov kazni v podkupovalni aferi s tovornimi vozili Man, denar pa naj bi bil prišel s švicarskega računa.

Deli s prijatelji