NEVARNO

Pretresljivi prizori iz Planice: objestneži ogrožali športnike in uničevali vse pred seboj (VIDEO)

Dogajanje so posnele varnostne kamere.
Fotografija: Pretresljivo dogajanje v Nordijskem centru Planica. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pretresljivo dogajanje v Nordijskem centru Planica. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Prvi sneg mnogokrat na prosto privabi tudi zimske adrenalinske navdušence, ki si z uporabo ročne zavore dajejo duška po sveži beli odeji. A tokrat so šli trije vozniki predaleč, saj tega niso počeli na kakšnem praznem parkirišču, temveč kar na progi smučarskih tekačev v Nordijskem centru Planica. Tam so naravnost šokirani in zgroženi, saj so objestni vozniki uničili večmesečno delo na omenjenih progah, prav tako pa so ogrožali tudi varnost smučarskih tekačev, ki so v tem času trenirali.

»Šokirani smo bili nad objestnostjo posameznikov, ki so si v preteklem vikendu dovolili vožnjo z avtomobilom po tekaških progah in tekaškem stadionu v NC Planica,« so zapisali na facebook strani omenjenega nordijskega centra in priložili posnetek. 

Na posnetkih je vidno uničevanje tekaških prog, ki so bile pred kratkim ravno pripravljene za novo tekaško sezono. Predvsem pa je bila povzročena materialna škoda na stadionu, ki je prekrit z umetno travo, še opozarjajo pristojni. »Mladeniči se očitno niso zavedali, da uničujejo večmesečno delo priprav, povzročajo veliko materialno škodo in predvsem ogrožajo športnike, ki so bili ravno v tem času na treningu,« so še zapisali ob posnetku.

Storilce našli, čaka jih kazenska ovadba

Ob pomoči varnostnih kamer so posameznike našli in zadevo predali policiji. Storilce bodo zaradi povzročanja splošne nevarnosti kazensko ovadili in vložili odškodninsko tožbo za povzročeno materialno škodo.

»Vožnja z vozili po tekaških progah je izredno nevarna, zato tovrstnega početja ne bomo tolerirali in bomo ustrezno ukrepali proti vsakomur, ki bi povzročal škodo ali ogrožal tekače na smučeh. Njihova varnost je naša prioriteta,« še opozarjajo v Nordijskem centru Planica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije