JANI SORŠAK

Prestopov iz Liste Virant ne boste videli

Objavljeno 13. januar 2012 16.42 | Posodobljeno 13. januar 2012 16.42 | Piše: A. L., STA

Govorice zanikajo, ena od Virantovih poslank pa pravi, da je verjetnost, da bo prestopila, taka, kot je, da bo Makarovičeva začela hoditi k nedeljski maši.

Direktor UVK Jani Soršak – je njegov boj proti tistim, ki sklepajo protikonkurenčne sporazume, res sizifovski in donkihotovski?

LJUBLJANA – Vseh pet poslancev Liste Virant, ki so se danes neuradno omenjali kot mogoči prestopniki k Pozitivni Sloveniji in SD, je kategorično zanikalo tako možnost. Enako velja tudi za Janija Soršaka, ki naj bi bil pobudnik takega prestopa. »Gre za poceni provokacijo. Prestopov iz Liste Virant ne boste videli,« je povedal.

Ne boste razbili stranke

Po oceni Soršaka tistim, ki v javnost pošiljajo take »poceni manipulacije«, ne bo uspelo, da bi razbili stranko. Zlasti pa je ne bodo, kot pravi, razbili sami. To, da so se vsi »spravili na Listo Virant«, pa po njegovih besedah zgolj dokazuje, da so sredinska stranka.

Pet prestopnikov?

V političnem zakulisju so se danes namreč znova pojavila namigovanja, da naj bi pet poslancev Liste Virant na pobudo Soršaka prestopilo k Pozitivni Sloveniji. Pri tem se je omenjalo vodjo poslanske skupine Riharda Branislja, njegovo namestnico Katarino Hočevar in še Polonco Komar, Bojana Starmana ter Ivana Vogrina.

»Govorice o prestopih iz naše poslanske skupine delujejo že otročje. To ne drži in žal nam je, da moramo to nenehno ponavljati,« je dejal vodja poslanske skupine Braniselj.

Svetlana Makarovič k nedeljski maši?

Njegova namestnica Katarina Hočevar je zaradi takih namigovanj žalostna in ogorčena. »O mojem prestopu nikakor ne more biti govora niti se z nikomer o njem nisem pogovarjala. Sem nova v politiki in ostalih političnih obrazov sploh še ne poznam,« je dejala. Slikovito je dodala, da je verjetnost njenega prestopa taka, kot je verjetnost, da »začne Svetlana Makarovič obiskovati nedeljske maše«.

Izmišljene govorice

Tudi Polonca Komar in Bojan Starman sta zagotovila, da o prestopu ne razmišljata, enako je že v četrtek ponovil Vogrin. »Vse te govorice si nekdo izmišljuje in nas s tem postavlja v neki čuden položaj,« pravi Starman. Ob tem dodaja, da je sam »močno tukaj«, torej v poslanski skupini Liste Virant.

Deli s prijatelji