PO ODSTOPU

Preseda se z enega stolčka na drugega in se smili sam sebi

Objavljeno 21. november 2013 22.31 | Posodobljeno 21. november 2013 22.31 | Piše: P. J.

Izjava ministra v odhodu Stepišnika, ki se bo iz ministrskega udobno presedel na poslanski stolček, o filozofih in klatežih, je doživela buren odziv na družabnih omrežjih.

Stanko Stepišnik in Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – »Najboljše bi bilo, če bi postal filozof ali klatež, pa bi se lahko ukvarjal s politiko,« je včeraj v Odmevih po svojem odstopu dejal Stanko Stepišnik. Njegova izjava je naletela na buren odziv. Vendar Stepišnik očitno ne bo ne filozof niti klatež, ampak se bo vrnil na varni poslanski sedež. Z ministrskega stolčka se je moral posloviti zaradi solastništva v orodjarni Emo. Podjetje je namreč v času njegovega ministrovanja dobilo državne subvencije, prijavilo pa se je tudi na razpis, ki sicer še ni zaključen.

Po Stepišnikovem odstopu se je takoj začelo ugibati, kdo ga bo nasledil. Med možnimi kandidati se že omenjata izvršna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije za politike in zakonodajo Alenko Avberšek in podpredsednik stranke PS Robert Golob. Po odstopu se je Stepišnik včeraj zvečer že sestal z Zoranom Jankovićem, o čem sta se pogovarjala, pa ni znano.

Spodaj smo zbrali nekaj najburnejših odzivov na njegov odstop. 

 

Deli s prijatelji