APEL

Presečnik aferaške poslance pozval k odstopu

Objavljeno 15. marec 2012 21.18 | Posodobljeno 15. marec 2012 21.18 | Piše: D. P., STA

»Kako naj državni zbor sprejema različne ukrepe, če pa sami nismo to, kar ljudje od nas pričakujejo?«

»Soočamo se z dvema resnima prometnima problemoma, ki imata negativne posledice tako za širše poslovno kot turistično gospodarstvo, a Vlada RS se obnaša, kot da je povsem izpregla,« pravi vodja

LJUBLJANA – »Posamezne afere, ki smo jim v zadnjem času priča pri poslancih, mečejo slabo luč na celoten državni zbor,« poudarja podpredsednik parlamenta Jakob Presečnik. Prepričan je, da bi morali posamezniki in njihove stranke bolj presoditi primernost kandidatov za državni zbor, ob aktualnih aferah pa da bi bilo za njegov ugled najbolje, če bi ti poslanci odstopili.

Afere slabijo ugled

»Kako naj državni zbor sprejema različne ukrepe, če pa sami nismo to, kar ljudje od nas pričakujejo?« se sprašuje Presečnik (SLS). Vse te afere, ki smo jim zadnje čase priča pri poslancih, namreč po njegovih besedah za ugled državnega zbora ne pomenijo nič dobrega.

Premalo pozorni pri izboru

Težavo vidi v tem, da stranke korektnemu izboru kandidatov za državnozborske volitve posvetijo premalo pozornosti. Tudi posamezniki, ki se odločajo za kandidaturo, morajo po Presečnikovih besedah predhodno sami presoditi, ali je bilo njihovo preteklo delo vredno zaupanja. S tem bi se po njegovem mnenju izognili tudi številnim aferam v hramu demokracije.

Deli s prijatelji