PRIHODNOST

Prerokbe Janeza Janše

Objavljeno 18. maj 2013 14.50 | Posodobljeno 18. maj 2013 14.50 | Piše: A. L.

Trik brez članstva deluje samo na državnem nivoju, je prepričan šef SDS.

Predsednik republike Borut Pahor s predsednikom stranke SDS Janezom Janšo.

MALA NEDELJA – »Evropska komisija bo konec meseca najverjetneje ocenila, da je program vladnih ukrepov korak, ki gre v pravo smer, a ni zadosten,« je v govoru v Mali Nedelji ob dogodku v organizaciji Misli svobodno napovedal predhodnik premierke Alenke Bratušek Janez Janša. Naj spomnimo, da so bile takšne govorice sprožene pred dnevi, v vladi pa so jih označili za špekulacije.

Janša opozarja tudi na slabe razmere v slovenskem bančnem sistemu in dodaja, da »v tem trenutku ni banke v državni lasti, ki bi bila sposobna dati pet milijonov evrov kredita«.

Velike stvari se ponavadi zgodijo nepričakovano.

Janez Janša, SDS

SDS ima na lokalnem nivoju toliko svetnikov, kot ima PS članov

Novoizvoljeni ali – bolje rečeno – vnovič potrjeni prvak SDS se je spomnil tudi parlamentarnih volitev: »Ko stranka, ki ima 2000 članov, zmaga na volitvah, to pomeni, da ima nekaj drugega. Trik brez članstva deluje samo na državnem nivoju. Na lokalnem nivoju to ne bi šlo. Za resno delo stranke nujno potrebuješ člane. Nujno potrebuješ mrežo.« Ob tem je dodal, da ima SDS na lokalnem nivoju več občinskih svetnikov, kot ima stranka Pozitivna Slovenija (PS) članov. »Projekti strank brez članstva so 'horuk projekti'. To so projekti, s katerimi se skuša nekomu drugemu preprečiti zmaga,« je izpostavil.

»Tisti, ki so ulico organizirali, so s prihodom nove vlade dosegli cilj.« Janša je prepričan, da je med vstajniki kar nekaj takih, ki vsak dan gledajo facebook in se čudijo, zakaj naslednjo soboto ni nobene vstaje.

»Ulica se bo ponovno aktivirala pred naslednjimi volitvami,« je še napovedal.

Deli s prijatelji