GLAS LJUDSTVA

Prepričani: Telekoma ne bomo prodali

Objavljeno 10. junij 2015 15.13 | Posodobljeno 10. junij 2015 14.24 | Piše: M. U., T. L.

Pingpong med vlado in SDH je le igra, strici iz ozadja pa so dogovorjeni, da Telekomovega bankomata ne dajo, pravijo naši bralci.

Telekom ne želi plačati, ampak išče pravico na sodišču (fotografija je simbolična).

Javnost in politiko te dni vse bolj razburja dolgo pričakovana odločitev, ali bo Telekom prodan ali ne. Danes naj bi bilo v poznih večernih urah znano, ali bo nov poskus privatizacije Telekoma vendarle uspešen. Znova imajo namreč besedo nadzorniki Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Po naših neuradnih podatkih pa bo tudi tokratni poskus privatizacije padel v vodo. Medtem pa poznavalci razmer pravijo, da je to tudi zadnji poskus prodaje slovenskega telekomunikacijskega podjetja v takih okoliščinah, kot vladajo zdaj. Znano je: ozračje je napeto, za jutri je ne glede na današnjo odločitev SDH napovedan shod proti privatizaciji, krešejo se mnenja o razlogih za in proti privatizaciji, menda so pritiski na nadzornike ogromni ...



Pričakujejo 3000 protestnikov

Koalicija proti privatizaciji, v katero so se združila politična gibanja, civilnodružbene organizacije in sindikalne konfederacije, se pred morebitno odločitvijo Slovenskega državnega holdinga o prodaji Telekoma Slovenije pripravlja na protestni shod. V četrtek popoldne na Kongresnem trgu pričakujejo okrog 3000 nasprotnikov privatizacije. (STA, M. D.)

Glas ljudstva ne verjame v prodajo

Za mnenje o tem, ali bo Telekom Slovenije prodan ali ne, smo povprašali tudi bralke in bralce. V naši anketi je velika večina tistih, ki so sodelovali, menila, da ne, ker so kolobocije s SDH del gledališke predstave, strici pa so se že pred časom dogovorili, da Telekomovega bankomata ne dajo.Glas ljudstva ne verjame v prodajo

Malo več kot petina sodelujočih (21 odstotkov) pravi, da bo premier Miro Cerar končno udaril po mizi in izpeljal prodajo, dokler je Telekom sploh še kaj vreden.

Le odstotek več pa jih je do vprašanja o lastništvu našega telekomunikacijskega giganta malodušnih, saj menijo, da so časi monopolov in fiksnih priključkov minili – kdo pa še potrebuje kable v času skypa in brezžičnih komunikacij?!

Deli s prijatelji