GLAS LJUDSTVA

Prepričani, da bo z nakupom zaslužil ministrov izbranec

Objavljeno 05. november 2013 22.25 | Posodobljeno 05. november 2013 22.27 | Piše: T. L.

Ministrstvo za obrambo je kupilo za milijon evrov čelad, v anketi smo preverili, kaj o tej odločitvi menijo naši bralci in bralke.

Minister za obrambo Roman Jakič je milijon evrov investiral v vojaške glave, sofinanciranje nakupa gasilske reševalne opreme pa v 2014 ukinjajo. Foto: Ministrstvo za obrambo

LJUBLJANA – Medtem ko država zateguje pas (beri: proračunska sredstva) policistom, gasilcem, reševalcem in tako naprej, je odjeknila novica, da je ministrstvo za obrambo pod taktirko Romana Jakiča  kupilo za milijon evrov čelad za vojake. Kaj porečete na to odločitev, smo preverjali tudi v anketi.

In ugotovitve? Še enkrat so pokazale, kako malo zaupanja imamo Slovenci v odločitve naših oblastnikov, saj skoraj polovica sodelujočih (46 odstotkov) dvomi o čistosti posla in so prepričani, da bo ob tem nakupu zaslužil kak ministrov prijatelj. 

Kako Slovenci cenimo gasilce, ki v požarih, prometnih nesrečah, naravnih katastrofah in še kdaj prvi priskočijo na pomoč ljudem v stiski, kaže tudi drugi najpogostejši odgovor, in sicer 41 odstotkov vprašanih meni, da bi varne čelade gasilci veliko bolj zaslužili kot vojaki.

Da je investicija upravičena, saj vojaki zaslužijo kar najboljšo zaščito, meni skromnih sedem odstotkov sodelujočih. Medtem pa je pet odstotkov sodelujočih v anketi prepričanih, da gre za upravičen nakup, hkrati pa dodajajo, da je čelad preveč, saj jih je več kot vojakov, ki so na misijah in jih potrebujejo.

Deli s prijatelji