MODNA REVIJA

Preplet čipk, blaga in jekla

Objavljeno 25. februar 2017 14.39 | Posodobljeno 25. februar 2017 14.39 | Piše: O. B.

Kreatorki Editi Lindner je uspelo hobi spremeniti v poklic.

Šlo je bolj za predstavo kot modno revijo. Foto Oste Bakal

Dvorana Mladinskega centra v Gornji Radgoni je bila skoraj premajhna za vse obiskovalce, ki so si želeli ogledati edinstven dogodek. V sodelovanju s KUD Zrak iz Gornje Radgone se je namreč publiki predstavila odlična modna ustvarjalka – kreatorka Edith iz Žibercev v Apaški dolini. Predstavila je svoje kreacije, pri reviji pa je sodeloval tudi priznani prleški kipar Robert Jurak s svojimi skulpturami. Šlo je za nekakšno inovativno modno revijo, ki je prerasla v pravi šov.

Izdelki Edith unikati so inovativni, kot je tudi Edita Lindner sama. S svojo izvirnostjo, eleganco, strastjo in včasih kančkom zabave ustvarja unikate, ki jih obožuje vedno več zadovoljnih strank, tudi iz tujine. Ustvarja otroška, vsakodnevna, elegantna, zabavna oblačila pa tudi poročne obleke in modne dodatke. Že od otroštva kreativno ustvarja, najbolj pa jo veseli, da ji je uspelo hobi združiti s poklicem, v katerem neznansko uživa.

»Ustvarjanje in kreativno izražanje sta bili pri meni prisotni že od otroštva, poklicno pa se s šivanjem ukvarjam štiri leta. Začela sem s torbicami in otroškimi stvarmi, potem pa se je stopnjevalo. Vsakič se razveselim izziva, bodisi je to naročilo nenavadnega kostuma bodisi prenova avtodoma. Zadnji projekt, ki sem se ga lotila, je ta modna revija. Sicer sem o tem razmišljala že več let, ampak nekako ni bil pravi trenutek. Že od začetka sem vedela, da si želim nekaj povsem drugačnega, ne navadne modne piste, temveč neke vrste predstavo. In ko sem končno našla temo, so se deli kar sami sestavili v celoto. Osrednja nit je steampunk. Všeč mi je prepletenost čipke, blaga in jekla. Rada se poigravam s stvarmi, ki niso nujno kompatibilne, vendar so videti super, če so 'pravilno' sestavljene. Pravilno je v narekovajih zato, ker menim, da v modi ne obstaja pravilno ali nepravilno,« pravi Edita Lindner.

Prepričana je, da je vse stvar okusa. Ker je tematika steampunka bogata, mora biti oder instaliran na poseben način, najraje z veliko jekla. »Zato smo za pomoč prosili Roberta Juraka. Tako smo združili moči in poskušali kakovostno preživeti večer. Zame je bilo vse nenavadno, drugačno, nekonvencionalno in med vsem tem si upam reči tudi elegantno. Vesela sem, da je bil tudi odziv publike zelo dober,« dodaja modna ustvarjalka iz Apaške doline. 

Deli s prijatelji