UPOR

Prepad med SDS in NSi vse večji

Objavljeno 29. junij 2013 09.58 | Posodobljeno 29. junij 2013 09.58 | Piše: A. L.

»Ne bom dovolil, da mi kdo prepove udeležbo na slovesnostih, ki proslavljajo rojstni dan moje domovine,« poudarja Matej Tonin.

LJUBLJANA – »Dan državnosti je praznik, ko bi morali vsi skupaj proslavljati rojstni dan naše domovine. Ob letošnjem prazniku smo bili žal razdeljeni, kot že dolgo ne,« državno proslavo komentira Matej Tonin iz stranke NSi. Ob tem odločno poudarja: »Nikoli ne bom dovolil, da me kdo izganja ali mi prepove udeležbo na slovesnostih, ki proslavljajo rojstni dan moje domovine. Slovesnosti prirejamo zaradi dogodkov in sporočil, ki ga dogodki predstavljajo, ne pa zaradi ljudi, ki na slovesnost pridejo. S proslavljanjem dneva državnosti, torej rojstva Slovenije, proslavljamo dokončen prelom z Jugoslavijo in z rdečo zvezdo.«

»Rdeči zvezdi se ne bomo umikali«

Tonin piše tudi, da so bili poslanci NSi zaradi udeležbe na državni proslavi ob dnevu državnosti kritizirani na spletnih omrežjih. »Upam, da so me kritiki poslušali, ko sem dejal, da s prisotnostjo na proslavi izkazujemo spoštovanje Sloveniji, nastanek katere je neposredno povezan s koncem Jugoslavije in propadom rdeče zvezde. Povedali smo tudi, da je za nas rdeča zvezda simbol totalitarnega režima. Odločili smo se, da se rdeči zvezdi ne bomo umikali, kakor se ji nismo umikali leta 1991,« je pojasnil in dodal, da kritiki njihovih pojasnil niso slišali oziroma so jih namerno preslišali. »Ob vseh napadih človek nekako otopi in ne čuti več bolečine, ki mu jo prizadenejo vse laži. Žalostno je to, da naših kritikov argumenti ne zanimajo niti jim ne prisluhnejo. Edini argument za našo kritiko je to, da smo ravnali drugače kot naši kolegi,« pravi.

Deli s prijatelji