AGRA

Premočena premierka odprla kmetijski sejem

Objavljeno 24. avgust 2013 20.40 | Posodobljeno 24. avgust 2013 20.42 | Piše: O. B.

Premierka Alenka Bratušek je odprla 51. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra 2013.

GORNJA RADGONA – V navzočnosti številnih ministrov, državnih in lokalnih politikov, gospodarstvenikov, razstavljavcev, obiskovalcev in drugih gostov je premierka Alenka Bratušek po velikem nalivu, kar je že značilnost radgonskega sejma, na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni slovesno odprla 51. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. 

Na tej največji tovrstni prireditvi v tem delu Evrope se od sobote, 24., do četrtka, 29. avgusta, pod geslom »Tradicionalno svež« predstavlja 1730 razstavljavcev iz 29 držav. Sejem Agra se povezuje z mednarodnim letom sodelovanja na področju voda. Tudi v zgodovino kmetijstva se bo v letu kvinoje ozrl s to starodavno materjo vseh semen, torej starodavnega žita, ki so ga Inki gojili že pred 3000 leti. V prihodnost pa ponuja razgled z ekološko pridelavo in rejo, z novimi rastlinami, kakršna je trajna gomoljnica miskant (rod Miscanthus), primerna za proizvodnjo biomase.

Tržnica Agra s turističnimi kmetijami predstavlja regionalno in lokalno prehransko ponudbo. V projektu »Kupujem slovensko« sta predstavitev in pokušina 51 najboljših slovenskih blagovnih znamk.

Deli s prijatelji