DAVKOPLAČEVALCI

Premierski luksuz: Janša spal v sobi za tisočaka na noč

Objavljeno 29. november 2012 16.20 | Posodobljeno 29. november 2012 16.06 | Piše: A. L.

Za štiri prenočitve smo davkoplačevalci odšteli dobrih 4200 evrov.

Janez Janša.

LJUBLJANA, NEW YORK – Predsednik vlade Janez Janša je ob septembrskem obisku v New Yorku spal v sobi za nekaj več kot tisočaka na noč. Spomnimo, tja je odšel z delegacijo, ki je svetovnim voditeljem predstavila pobudo za konvencijo o preprečevanju in kaznovanju zločina genocida.

Predsedniški apartma?

Samo polet s prevoznikom Lufthansa v poslovnem razredu je državo stal 3800 evrov, premier je prejel tudi dnevnice v višini 63,10 evra. Petdnevna namestitev (štiri nočitve) v luksuznem hotelu Westin Grand Central je stala 4167,73 evra. Prenočitev je tako stala 1042 evrov.

Ne predsedniški apartma, suita

Je bil za premierja najet predsedniški apartma? »Za predsednika vlade ni bil najet predsedniški apartma, ampak suita, v kateri je bil ob spalnici še manjši delovni prostor. Tam je lahko predsednik vlade opravil nekatere delovne pogovore,« so nam sporočili iz kabineta predsednika vlade. »V to ceno je bil vštet tudi zajtrk. Ob tem je bil za vse dni bivanja v hotelu še dodatni strošek 48 evrov, ki je nastal med delovnimi pogovori predsednika Vlade RS Janeza Janše v hotelu. Predsednik vlade je imel v hotelu med drugim srečanje s posebnim svetovalcem generalnega sekretarja OZN za preprečevanje genocida Adamom Diengom in pogovor za časnik Wall Street Journal,« so še pojasnili za Slovenskenovice.si.

Deli s prijatelji