NA POKLJUKI

Premierka ve, da ljudje niso zadovoljni z vsem, kar naredi

Objavljeno 13. julij 2013 19.31 | Posodobljeno 13. julij 2013 19.32 | Piše: STA, M. U.

Bratuškova bi soglasje za Slovenijo prihodnosti.

POKLJUKA – Spominskega pohoda veteranskih borčevskih organizacij na Triglav se je letos udeležilo preko 600 pohodnikov. Tem se je na današnji zaključni slovesnosti na Pokljuki pridružilo še več tisoč ljudi. Nagovorila jih je predsednica vlade Alenka Bratušek, ki je izpostavila pomen soglasja in pozvala zbrane, naj pomagajo graditi Slovenijo prihodnosti.

Zaveda se, da ljudje niso zadovoljni z vsem, kar naredi vlada

Bratuškova je poudarila, da v Sloveniji tudi danes potrebujemo etično pokončnost in odločnost dejanj. Posebej se je osredotočila na pomen soglasja, ki je, kot pravi, »bogato mnogoglasje, ki navda z voljo in upanjem, da se da«. Zato je Bratuškova danes člane veteranskih združenj ob vrnitvi s Triglava pričakala s prošnjo in povabilom, naj aktivno in glasno pomagajo graditi državljansko soglasje in Slovenijo prihodnosti.

Bratuškova se zaveda, da ljudje niso zadovoljni z vsem, kar naredi vlada. »Nekaterih potez si tudi sami nismo želeli,« je dejala. Izpostavila pa je, da so si na tej poti do cilja postavili vprašanje, ali zmorejo s svojim delom ustvariti razmere pogoje za delo, šolanje, zdravje in aktivno sodelovanje v družbenem življenju vseh državljanov.

Mnogi ujeti v privilegije oblasti

»Če tega ne zmoremo, se moramo ne le prerazporediti, ampak tudi umakniti. Mnogi v tej naši ljubi Sloveniji tega niso znali storiti pravočasno, ampak so se ujeli v privilegije oblasti. Velika prednost moje ekipe je, da nam naša začasnost daje vsak dan znova misliti, da nismo večni in da lahko upravičimo prejeto zaupanje le z neizprosno dobrim vsakdanjim delom,« je dejala.

Deli s prijatelji