Oglasno sporočilo

Premiera VI. sezone kultne HBO serije Igra prestolov

Objavljeno 25. april 2016 14.36 | Posodobljeno 25. april 2016 14.54 | Piše: B. K.

Home Box Office, vodilna premium televizijska mreža, s ponosom najavlja ekskluzivno premiero nove, VI. sezone kultne HBO serije Igra prestolov.

Najbolj gledana HBO serija vseh časov, nagrajena s številnimi nagradami Emmy, Golden Globe in Peabody, je 25. aprila od jutranjih ur na voljo tudi prek naše internetne storitve videa na zahtevo HBO GO.

Kultna serija in televizijski svetovni fenomen Igra prestolov, ki temelji na fantastičnih knjižnih uspešnicah Pesem ledu in ognja Georgea R. R. Martina, je epska zgodba o izdaji in plemenitosti v mističnem svetu Zahodnjega, kjer poletja in zime trajajo več let, sla po oblasti pa je večna.

Najuspešnejša serija v zgodovini programa HBO in svetovni fenomen Igra prestolov ostaja velikanska uspešnica televizijske mreže. Po pretresljivih dogodkih na koncu pete sezone – usodo Jona Snowa so krvavo zapečatili uporniki gradu Črnina, Daenerys iz Meereena beži pred smrtjo, Cersei se na ulicah Kraljevega pristanka javno poniža – se bodo letos preživeli iz vseh delov Westerosa in Essosa premešali, da bi stopili naprej, neustavljivo, proti svojim negotovim usodam. Znani obrazi bodo sklenili nova zavezništva, da bi si tako povečali strateške možnosti za obstanek, pojavili pa se bodo tudi novi liki, ki bodo izzvali ravnotežje moči na vzhodu, zahodu, severu in jugu.

image

Izvršni producenti IGRE PRESTOLOV so David Benioff, D. B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger in Bernadette Caulfield. Izvršni koproducenti so Guymon Casady, Vince Gerardis in George R. R. Martin. Producenti so Chris Newman, Greg Spence, Lisa McAtackney in Bryan Cogman.

image

Deli v aprilu:

1. del:

Čas predvajanja:

25. aprila ob 3.00 in 20.00 na HBO

25. aprila ob 21.00 na kanalu HBO 3

od jutranjih ur 25. aprila dostopno na HBO GO

od 25. aprila dostopno na HBO OD

Jon Snow je mrtev. Daenerys spozna močnega moškega. Cersei bo spet videla svojo hčer ...

Scenarij: David Benioff in D. B. Weiss; režija: Jeremy Podeswa

Prvi del bo promocijsko dostopen vsem prek storitve HBO GO.

Od 25. aprila do 24. maja bo prvi deluspešne serije Igra prestolov VI. brezplačno dostopen vsem gledalcem v Sloveniji, in sicer prek internetne storitve videa na zahtevo HBO GO. Vsi, ki bodo v tem obdobju obiskali www.hbogo.si, bodo lahko uživali v tem fantastičnem vizualnem spektaklu.

Kritike in nagrade: 

Med pohvalami prejšnjih sezon je tudi ta iz časnika Los Angeles Times, kjer so zapisali, da je IGRA PRESTOLOV »najboljša televizijska serija vseh časov« in dodali, da »se ji nobena druga nadaljevanka ne približa« in da »televizijska izkušnja preprosto ne more biti boljša«. Pri Newdayu so serijo pohvalili kot »najboljše, kar ponuja televizija« in jo nagradili z najvišjo oceno. Hollywood Reporter je zapisal, da je »stalna kakovost IGRE PRESTOLOV resnično navdihujoča«, San Francisco Cronicle pa jo je opisal kot »sijajno ter tako, ki gledalca zasvoji«.

Septembra 2015 je serija Igra prestolov prejela kar 12 nagrad Emmy® in s tem podrla rekord ter postala serija, ki je osvojila največ prestižnih nagrad v enem letu. Serija je bila med drugim najboljša v kategorijah najboljša dramska serija, najboljši scenarij dramske serije (David Benioff in DB Weiss), najboljša režija dramske serije (David Nutter) in najboljši stranski igralec (Peter Dinklage).

Avgusta 2014 je serija IGRA PRESTOLOV prejela štiri nagrade Emmy®: za najboljšo umetniško režijo sodobne fantazijske serije (posnete z eno kamero); za najboljšo kostumografijo v televizijski seriji; za najboljšo masko v televizijski seriji, filmu ali oddaji ter za izjemne vizualne in posebne učinke.

Septembra 2013 je serija prejela dve nagradi Emmy®: za najboljšo masko (ki ne vključuje protetike) v seriji, posneti z eno kamero, ter za izjemne vizualne in posebne učinke.

Septembra 2012 je serija prejela šest nagrad Emmy®: za najboljšo umetniško režijo sodobne fantazijske serije (posnete z eno kamero); za najboljšo kostumografijo v televizijski seriji; za najboljšo masko (ki ne vključuje protetike) v seriji, posneti z eno kamero; za najboljšo zvočno montažo v nadaljevanki; za izjemni zvočni miks v komični ali dramski seriji (v dolžini ene ure); za izjemne vizualne in posebne učinke.

Septembra 2011 je serija prejela dve nagradi Emmy®: za izjemno oblikovanje uvodne špice in za odlično stransko igralsko predstavo v dramski seriji. Zadnjo je prejel Peter Dinklage, ki so mu podelili tudi zlati globus za najboljšo stransko vlogo v televizijski seriji, miniseriji ali televizijskem filmu.

Deli s prijatelji