ODVZEMI VOZIL

Prekrškarjem strožje kazni, cestninskim nadzornikom več pooblastil

Objavljeno 30. maj 2013 15.39 | Posodobljeno 30. maj 2013 15.39 | Piše: A. L.

»Če imamo voznika, ki v naselju prekorači hitrost za 30 kilometrov na uro, in če to ponovi trikrat, se mu vozilo zaseže.«

Kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel.

LJUBLJANA – »Danes mi je uspelo imenovati državna sekretarja. To sta postala Bojan Babič in Bojan Kumer,« je na svoji prvi tiskovni konferenci v uvodu povedal minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel in šaljivo dodal, češ, če ima lahko Pozitivna Slovenija dvakrat Gašparja, so si oni rekli, da morajo pri njih imeti dvakrat Bojana.

Strožje kazni

Pohvalil se je, da so za varnost v cestnem prometu uvedli strožjo obravnavo voznikov povratnikov. Konkretno: če imajo storilca, ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje, in ta kljub temu ponovno sede za volan, mu policist vozilo takoj zaseže.

Drugi primer je prepoved vožnje na kraju samem: če vožnjo nadaljuje, mu policist vozilo takoj zaseže.

Tudi prehitri vozniki v naseljih bodo lahko ostali brez avtomobila: »Če imamo voznika, ki v naselju prekorači hitrost za 30 kilometrov na uro, in če to ponovi trikrat, se mu vozilo zaseže.«

Cestninski nadzorniki bodo izločali iz prometa

Poleg tega so razširili pooblastila cestninskim nadzornikom: v zimskem času, ko imamo zaradi tovornjakov težave na cesti, bodo cestninski nadzorniki imeli možnost, da izločijo kamione iz prometa, da ne bi prihajalo do zastojev.

Obljuba dela dolg ali kako daleč gre država?

Minister pa je bil tudi seznanjen z informacijo, da naj bi se stroški za izgradnjo šestega bloka TEŠ zvišali. »Z državnimi poroštvi je bilo jasno in glasno zagotovljeno, ko država da poroštvo za 1,3 milijarde, je to končna številka za Teš 6. V tem obsegu mora ostati,« je dejal in napovedal, da se bo s tem intenzivno ukvarjal v naslednjih dneh.

Deli s prijatelji