STRAŠNA STISKA

Prekmurec za 50.000 evrov prodaja ledvico, policija preiskuje

Objavljeno 20. avgust 2015 20.30 | Posodobljeno 20. avgust 2015 17.10 | Piše: M. U.

Huda finančna stiska in 42000 evrov bančnega dolga.

Prva na spisku: umetna ledvica.

LJUBLJANA – Prekmurec, ki se je znašel v hudi finančni stiski, se je odločil, da za 50.000 evrov proda zdravo ledvico. Na portalu Sobotainfo.com je objavil oglas in zapisal, da je brez službe, prav tako njegova žena, in da imata tri otroke (stare 7, 9 in 14 let) ter da živijo na robu lakote.

Kot je povedal za Radio 1, gre z družino večkrat čez mejo na Hrvaško, kjer pobirajo prazne plastične steklenice in jih nato prodajajo za 50 lip. Včasih se ponoči odpravi na bližnje njive ali v sadovnjake, kjer je prisiljen krasti pridelke. Ker je star 60 let, ga ne želi zaposliti noben delodajalec, z ženo pa morata odplačevati posojilo v višini 42.000 evrov. Banka pa terja svoje in hoče družino zaradi dolgov vreči na cesto.

Za POP TV je moški povedal, da se žena z njegovo odločitvijo strinja, saj da je sama invalid in brez službe. Ko so ljudje, ki jih je oglas pretresel, moškemu ponudili pomoč, jo je zavrnil.

Poplačal bi dolg banki in popravil hišo

V oglasu je moški še zapisal, da bi z denarjem od ledvice poplačal kredit in popravil hišo ter kupil drva za zimo. Sporni oglas za ledvico so s spletne strani že umaknili, na zadevo pa se je odzvala policija. Za Večer je njihov tiskovni predstavnik pojasnil, da kriminalisti iz Murske Sobote že preverjajo okoliščine primera. Znaki kaznivega dejanja niso podani, so pa se naši organi pregona povezali z hrvaškimi, saj je bil oglas oddan na Hrvaškem.

Deli s prijatelji