DRAŽBA

Preklicano: Janković ne ve, kaj želi država doseči

Objavljeno 20. avgust 2014 15.37 | Posodobljeno 20. avgust 2014 14.08 | Piše: T. L.

Zaradi strojepisne napake je dražba pri Jankovićevih preklicana.

Direktor Electe Damijan Jankovič je sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

LJUBLJANA – Okrajno sodišče v Kopru je za 18. september razpisalo dražbo šestih ankaranskih zemljišč, ki so v lasti družbe Electa Naložbe, katere lastnika sta Damijan in Jure Janković, sinova ljubljanskega župana Zorana Jankovića

Toda dražbo je sodišče preklicalo zaradi »strojepisne napake« v delu, ki se nanaša na ID-številke parcel, poročajo spletne Finance. »Ko je sodnica to ugotovila, je dražbo preklicala in izdala popravni sklep: ko bo ta pravnomočen, bo znova razpisala dražbo,« so pojasnili na koprskem sodišču.

Izklicna cena 1,6 milijona evrov ...

Izklicna cena za vseh šest zemljišč (ta ležijo ob Luki Koper) znaša 1,5 milijona evrov, predkupno pravico na zemljiščih ima občina Koper. Možno pa je, da bodo zemljišča zaradi bližine zanimala tudi Luko Koper.

... terjatev za 1,8 milijona

»S tem bomo vsaj preverili trg, morda pa najdemo kupca. Ne vem pa, kaj želi država s tem doseči, ker bo šla kupnina tako ali tako Deželni banki Slovenije (DBS), ki je prvi zastavni upnik,« razpis dražbe komentira prvi mož Electe Naložb Damijan Janković. Po informacijah Financ ima DBS na zemljiščih vpisano hipoteko zaradi zavarovanja 1,8 milijona evrov visoke denarne terjatve, ki še ni bila poplačana. Ta terjatev je zapadla oktobra 2008, toda Janković je za časnik zatrdil, da je bil ta rok z aneksi podaljšan.

Do izvršbe na zemljiščih je prišlo na zahtevo finančne uprave, nekoč Dursa, do izvršbe na nepremičninah pa prav tako na zahtevo Dursa, ki mu Electa Naložbe dolguje 6,4 milijona evrov. »Gre za odločbo Dursa, ki jo izpodbijamo na sodišču. Pritožba na prvostopenjsko odločbo je bila vložena, vendar še čakamo na njeno rešitev,« je za Finance še pojasnil Janković.

Deli s prijatelji