PREDVOLILNA

Predvolilne poroke: je v SD zaradi Kebra že počilo?

Objavljeno 16. junij 2014 13.02 | Posodobljeno 16. junij 2014 13.03 | Piše: D. P.

Bivši vodja poslancev SDS Mirko Zamernik naj bi kandidiral na listi SLS, Popović pa na Jankovićevi listi.

Dušan Keber, nosilec liste Solidarnost, je marca 2014 kot polovično zaposlen v UKC zaslužil bruto 2195 evrov ter s 50-odstotno pokojnino k temu dodal 770 evrov. Leta 2013 je s prispevki za medije zaslužil še 4200 evrov bruto ter s svetovalnim projektom za ministrstvo za zdravstvo Srbije 40.600 evrov bruto za dve leti. Je lastnik stanovanja in vikenda, v skupni vrednosti 320.000 evrov, po oceni Gursa. Nima avtomobila. Ima še 8000 evrov prihrankov ter je stoodstotni lastnik podjetja EM, d. o. o.

KOPER – Nekdanji minister za zdravje in ustanovitelj Solidarnosti Dušan Keber bo kandidiral na listi SD v volilnem okraju Koper mesto. Tako je bilo odločeno na petkovi konvenciji. Del stranke SD pa je že napovedal glasen upor proti omenjeni odločitvi in kandidaturi ustanovitelja stranka Solidarnost.

Odločno proti

»Zelo smo zaskrbljeni nad takim ravnanjem, zato sem tiste, ki odločajo, opozoril, da so osebno odgovorni. Več bomo povedali na današnji tiskovni konferenci, posvečeni tej temi,« je za Delo povedal Angel Šav, predsednik koprskega odbora strank SD. Kebru nasprotuje tudi Luka Juri.

Popovič in Zamernik

V teh dneh bo tudi znano, ali bo Boris Popovič kandidiral na listi Pozitivne Slovenije. Danes pa bo razkrito, ali držijo navedbe Požareporta, da bo Mirko Zamernik kandidat na listi SLS. K temu naj bi ga nagovoril Franc Pukšič, ki je prav tako SDS zamenjal za SLS.

Deli s prijatelji