NA KOŽO

Predsedniški rock ‘n‘ roll

Objavljeno 21. oktober 2013 00.15 | Posodobljeno 21. oktober 2013 00.15 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Nogometaš Čeferin se smeji kritikom, ti pa se smejijo smučarju Ulagi.

Rok Tamše.

V izdihljajih minulega delovnega tedna je v eni izmed ljubljanskih restavracij predsednik Nogometne zveze Slovenije in ugledni odvetnik Aleksander Čeferin poskušal kar nekoliko brzdati zadovoljstvo ob dejstvu, da se je njegovo povabilo Srečku Katancu, ki je na začetku letošnjega leta ponovno zasedel selektorski stolček, izkazalo za zadetek v polno. Čeferin je zaprl usta opoziciji in kritikom, ki so mu decembra očitali, da ga Katanec preprosto nateguje s predolgim razmislekom o povratku ter da je reprezentančno zgodbo zaradi napačnih prišepetovalcev zavozil že v startu z angažiranjem prejšnjega selektorja Slaviše Stojanovića. A Čeferin je zaradi preporoda izbrane vrste deloma že prišel do športnega zadoščenja, zato je novinarjem zajedljivo zabrusil: »Nekateri še zdaj zelo komentirajo zadeve izpred enega leta. Nekatera ostra peresa poznajo celo ozadja, ki so pritiskala name, da sem izbral prejšnjega selektorja. V zvezi s tem lahko povem, da me razen predsednika ZDA in Rusije nihče drug ni klical, in še zdaj mi ni povsem jasno, zakaj bi onadva imela tak interes, da je Stojanović selektor Slovenije.«

Od izzivov vodenja Smučarske zveze Slovenije se je medtem menda poslovil Primož Ulaga. Vsaj tako so ga razumeli na burni seji izvršilnega odbora, zato so pohiteli z imenovanjem začasnega naslednika. Toda, glej ga zlomka! Ulaga je širni Sloveniji že dan pozneje sporočil, da ni odstopil in da tega ne namerava, saj da so ga kolegi izvršniki napak razumeli. Smučarskofunkcionarska tragikomedija se bo očitno nadaljevala, saj samo čakamo na umazane podrobnosti iz dokumentov, ki naj bi hudo bremenile Ulago kot predsednika.

Ko je zasedel vrh največje panožne zveze, se je naslov te kolumne glasil Ulaga – zgaga. In res je nekdanji odlični skakalec tradicionalna – dopustite glasbeno prispodobo – polko in valček poskusil zamenjati z rock 'n' rollom, a je z zahtevo po profesionalizaciji funkcije izpadel preradikalen v lovu na denar za smučarijo in zase. Če bi s podobno zahtevo poskusil Čeferin, bi izpadel najmanj smešen, pa čeprav so v NZS daleč od denarne suše.

Deli s prijatelji