VOLITVE

Predsedniške kandidatke Malešičeve se je hotel znebiti tudi Žerjav

Objavljeno 22. julij 2012 22.41 | Posodobljeno 22. julij 2012 22.41 | Piše: S. J.

Monika Malešič je mnogim trn v peti.

Monika Malešič bo na volitvah nastopila s sloganom Plujem z vami in za vas.

LJUBLJANA – Kot smo že pisali, se je v sredo v boj za predsednico države podala tudi Monika Malešič. Po Barbari Brezigar je Malešičeva šele druga ženska, ki se poteguje za predsedniški stolček. In zakaj se je odločila za kandidaturo? Na svoji spletni strani je zapisala: »Za kandidaturo za predsednico države sem se odločila zato, ker želim ljudem vliti upanje, da se lahko s trdim delom, z vztrajnostjo in s čutom do sočloveka marsikaj spremeni v njihovo lastno korist in korist celotne družbe.«

Trn v peti

Malešičeva, ki je mati dveh otrok, je širši javnosti najbolj poznana  kot nekdanja pomočnica Igorja Plestenjaka, direktorja javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (Japti). Od funkcije se je morala lani posloviti, ker je opozarjala na nepravilnosti v agenciji ter celo predlagala naj Plestenjaka razrešijo. Mediji so takrat poročali, da so se je znebili zato, ker ni hotela podpreti nekaterih projektov, saj je bila prepričana, da so velika sredstva dodeljevali ljudem, ki so spravili podjetja v stečaj in nato še dobili državni denar. Kot je zapisala na svoji spletni strani, se je v Japtiju zavzemala za transparentno poslovanje, zaradi česar je postala trn v peti in »bila odpuščena na precej nizkoten način«.

Po pravico na sodišče

Zaradi odpustitve se je odločila pravico poiskati na sodišču, kjer je na prvi stopnji tudi zmagala. Čeprav sodba še ni pravnomočna, se je 39-letnica odločila, da bo po koncu sodne bitke polovico sredstev, ki jih bo terjala od odgovornih, podarila v dobrodelne namene. Tako bo ravnala tudi, če bo izvoljena za predsednico, saj namerava polovico svoje predsedniške plače nameniti pomoči potrebnim.

Žerjav bi se je rad znebil

Na zadnjih parlamentarnih volitvah je diplomirana ekonomistka na listi SLS kandidirala za poslanko, očitno pa ni dobila zadostne podpore, saj ne sedi v parlamentu. Čeprav si je bila s SLS blizu, pa najbrž na njihovo podporo ne more računati, saj je predsednik ljudske stranke Radovan Žerjav maja letos napovedal njeno izključitev. Očitno se Malešičeva in SLS niso razšli ravno v dobrih odnosih, saj Malešičeva v predstavitvi na svoji spletni strani stranke SLS sploh ni omenila.

Še naprej opozarja na nepravilnosti

Pred kratkim je na svojem facebook profilu objavila dokument, s katerim je, kot je pod fotografijo med drugim zapisala, hotela opozoriti, kako »so Janša in njegovi ministri pa sekretarji dvigovali plače svojim najožjim ...« Ter dodala: »Kar sami so predlagali, v kateri plačni razred bodo uvrščeni!«

Malešičeva je za 25. julij napovedala tiskovno konferenco, kjer bo glavna tema pogovora seveda njena kandidatura na jesenskih predsedniških volitvah.

Deli s prijatelji