NA KOŽO

Predsednik in zastava

Objavljeno 13. november 2017 23.35 | Posodobljeno 13. november 2017 23.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Mirne duše bi si lahko dal z domovinskimi motivi poslikati zgornji del izklesanega telesa.

Rok Tamše.

Če je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v nagovoru po vnovični izvolitvi govoril iskreno, ko je dejal, da bo v prihodnje upošteval nasvete in dobronamerne kritike pri opravljanju svoje službe, potem bi tudi jaz povsem dobronamerno dodal svoje. Predsednika na tem mestu naprošam, naj v prihodnje ne maha več z državno zastavo na palici v VIP-ložah stadionov in dvoran.

Povsem razumem, da je Pahor športni navdušenec, da je tudi velik navijač. Jasno mi je tudi, da želi v vlogi predsednika RS pokazati, da je neke vrste zastavonoša, ko gre za domoljubje, nacionalni ponos, čaščenje športnikov in njihovih uspehov. Zlahka sprejmem, da želi na vsaki športni prireditvi s svojo udeležbo povezati in poenotiti navijaške množice, da bi kot eno dihale za in s Slovenijo. Prav tako mi ni nerodno, ko spremljam Pahorja, ki zelo rad nastopa tudi zunaj državotvornega delokroga, se pokaže in predvsem želi biti opažen, prepoznan, registriran, pohvaljen, občudovan, všečkan in morda tudi pocrkljan. Spoštujem tudi njegov koncept osebnega marketinga in strategijo odnosov z javnostmi. Toda...
Vihtenje velike zastave na plastični palici v prostoru, ki je namenjen VIP-osebam, je v osnovi sprto z bontonom. Tovrstni navijaški rekvizit spada na druge tribune, pa še tam v omejeni obliki, saj prireditelji pogosto navijačem ne dovolijo vstopa niti s plastičnimi palicami. Ker sem med tistimi, ki ob zaznavi težave, to sicer raje imenujem izziv, takoj začnem iskati rešitev, podajam tudi nekaj predlogov.

Mirne duše bi si lahko dal z domovinskimi motivi poslikati zgornji del izklesanega telesa.

Predsednik Pahor je lahko ogrnjen z zastavo, razobesi jo lahko na ograji VIP-lože. Možno je tudi, da mu sešijejo del oblačil v barvah slovenske zastave; to bo pač znal nositi. Lahko si okrasi lase v barvah trobojnice, pobarva obraz, morebiti na lica nalepi mini zastavice ali pa – zakaj pa ne? – nalakira nohte v domovinskih barvah. Naslednji predlog bo morda zvenel že kot mejen, toda upoštevati je treba Pahorjevo odprtost za sodobno in pogum biti drugačen. Mirne duše bi si lahko dal z domovinskimi motivi poslikati zgornji del svojega izklesanega telesa in ga ponudil na ogled na športni prireditvi. Ali pa naj si preprosto obleče dres reprezentance, ki jo spremlja.


 

Deli s prijatelji