MENJAVE

Predsednik uprave Telekoma je Rudolf Skobe

Objavljeno 11. julij 2012 23.48 | Posodobljeno 11. julij 2012 23.55 | Piše: Mo. S., STA

V prihodnosti se verjetno obeta tudi zamenjava članov nadzornega sveta.

Telekom Slovenije.

LJUBLJANA – Nadzorni svet Telekoma Slovenije je danes za novega predsednika uprave največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja imenoval Rudolfa Skobeta. Na čelu družbe, ki je v večinski državni lasti, bo nasledil Ivico Kranjčevića, ki se bo po napovedih s 1. septembrom upokojil.

Na razpis za novega predsednika uprave Telekoma Slovenije je v roku prispelo 13 prošenj, v ožji izbor pa se jih je nato uvrstila le peščica. Kdo je bil poleg Skobeta še v ožjem izboru, predsednik nadzornega sveta Telekoma Tomaž Berginc po današnji seji ni hotel razkriti.

Odločile so izkušnje

»Danes smo v razgovorih imeli izjemno kakovostne predstavitve kakovostnih kandidatov, vendar smo ocenili, da so izkušnje Skobeta, njegovo 16-letno delo v skupini Telekom Slovenije, poznavanje panoge ter pa tudi poslovna agresivnost in odločnost tisto, kar je pretehtalo v njegovo korist,« je povedal Berginc.

V prihodnosti se verjetno obeta tudi zamenjava članov nadzornega sveta, ki predstavljajo kapital. Država kot večinski lastnik je namreč že na junijski skupščini družbi poskušala zamenjati obstoječe člane nadzornega sveta, a potem do tega vendarle ni prišlo. Prav zato naj bi se že v kratkem obetala izredna skupščina družbe.

Skobetova poklicna pot

Rudolf Skobe je magister ekonomskih znanosti in univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. Po opravljeni diplomi na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je leta 1996 zaposlil v Telekomu Slovenije v sektorju za informatiko. Leta 1998 je prešel v enoto Siol, kjer je bil najprej pristojen za tehnični marketing, leta 1999 je postal vodja prodaje in marketinga v enoti in v istem letu ustanovljenem samostojnem podjetju Siol.

Leta 2004 je postal direktor sektorja prodaje in marketinga Siola, junija 2006 pa njegov direktor. Ob pripojitvi medijskega in razvojnega dela podjetja Siol, ki je kot pravna oseba prenehal obstajati leta 2008, podjetju Planet 9, je bil sprva njegov izvršni direktor, od leta 2009 naprej pa direktor podjetja. Z aprilom 2011 je ob pripojitvi Planeta 9 prav tako Telekomovi družbi Najdi prevzel vodenje slednje. Omenjeno družbo so septembra lani preimenovali v TSmedia.

Deli s prijatelji