POGOVORI

Predsednik teče nov krog

Objavljeno 12. januar 2012 09.30 | Posodobljeno 12. januar 2012 09.30 | Piše: K. K./STA

V akciji tudi SDS, ki pripravlja alternativo.

LJUBLJANA – Predsednik republike Danilo Türk po včerajšnjem fiasku Zorana Jankovića v parlamentu danes stopa v nov krog pogovorov o novem kandidatu za mandatarja. Pričakovati sicer gre, da bo ponovno podprl Jankovića.

SDS v akciji

Danes se bo sestal tudi izvršilni odbor SDS, štiri desnosredinske pa bodo predlog koalicijske pogodbe poslale še Desusu in SD.

Janša je v sredo v izjavi po glasovanju v državnem zboru (DZ) napovedal, da bodo nadaljevali notranja usklajevanja med strankami, ki so parafirale njihov predlog koalicijske pogodbe. Ob tem pa je izpostavil, da stranka ne bo predlagala mandatarja, če ne bo pred tem imela podpisane koalicijske pogodbe.

Predsedniki SDS, NSi, SLS in Liste Virant so se sicer že v sredo zvečer sestali v DZ. Dogovorili so se, da bodo skupni predlog koalicijske pogodbe poslali Desusu in SD z vabilom za širše usklajevanje.

Takoj po glasovanju v DZ je rezultat komentiral tudi Türk in napovedal, da bo že danes stopil v stik s parlamentarnimi strankami, s katerimi se bo dogovoril, kdaj je pravi čas za nadaljevanje usklajevanj glede kandidata za mandatarja. Po Türkovih besedah je sicer še vedno preuranjeno odgovarjati na vprašanje, ali bi lahko za mandatarja predlagal predsednika SDS Janeza Janšo.
 

Deli s prijatelji