27.800 EVROV

Predsednik DS Kavčič izbral mercedesa

Objavljeno 26. marec 2012 21.51 | Posodobljeno 26. marec 2012 21.54 | Piše: Mi. S., STA

Državni svetniki so med dvema ponudbama izbrali najcenejšega ponudnika: cena avtomobila je 27.800 evrov brez DDV.

Arhivska fotografija.

LJUBLJANA – Razširjeni kolegij državnega sveta (DS) je na današnji seji podprl predlog sekretarja Marjana Maučeca, da se izvede nakup nadomestnega vozila. Do prevzema novega vozila pa so se državni svetniki še odločili, da sprejmejo ponudbo predsednika državnega zbora (DZ) Gregorja Viranta glede uporabe vozila laguna, so sporočili iz DS.

Državni svetniki so med dvema ponudbama izbrali najcenejšega ponudnika, vozilo mercedes-benz, model 250 CDI 4MATIC. Cena avtomobila je 27.800 evrov brez DDV.

Proračun ne bo oškodovan

Kot so sporočili iz DS, zaradi nakupa nadomestnega vozila državni proračun ne bo oškodovan, saj se bo vanj v obliki DDV vrnilo 3665 evrov. Nakup so državni svetniki podprli tudi zato, ker gre za izjemno ugodno ponudbo, strošek nakupa pa bo pokrit iz zavarovalnine za odtujeno vozilo.

Zmagala je Laguna

Državni svetniki so tudi odločili, da do prevzema novega vozila sprejmejo ponudbo predsednika DZ Viranta za uporabo vozila renault laguna. »Tako bo DS privarčeval sredstva, ki jih trenutno izplačuje zunanjemu izvajalcu, ker nima svojega vozila,« so zapisali.

Predsednik DS Blaž Kavčič je že zaprosil Viranta, da se v prihodnjih dneh sestaneta in dogovorita o oblikovanju usklajenih varčevalnih ukrepov obeh domov parlamenta, so še sporočili iz DS.

Deli s prijatelji