GRENKI ČASI

Predsednik božične praznike preživljal brez mame

Objavljeno 24. december 2013 17.27 | Posodobljeno 24. december 2013 17.27 | Piše: STA, S. U.

Borut Pahor je z otroki pekel božično pecivo.

LJUBLJANA – Predsednik republike Borut Pahor je danes skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana in kuharskimi mojstri Chefs of Slovenia pekel božično pecivo. Še danes ga bodo dostavili na 12 različnih naslovov domov in zavodov po Sloveniji za otroke, ki bodo praznike preživeli ločeno od svojih staršev, so sporočili iz predsednikovega urada.

»Nič v življenju ni podarjeno. Treba se je boriti,« je otrokom dejal predsednik Pahor. »Za dobroto pride tudi kanček sreče, ki je potreben za to, da smo veseli,« je dodal. »V življenju so tudi grenki časi. Tudi jaz sem jih dal skozi,« je povedal Pahor. Spomnil se je svojega otroštva, ko je odraščal sam z bolno mamo, saj mu je oče zgodaj umrl. Nekaj let je živel pri stricu in bil brez mame – tudi ob praznikih, je dejal.

Celodnevna oskrba skozi vse leto

Predsednik Pahor je v začetku meseca sprejel člane mladinske in članske nacionalne kuharske reprezentance Slovenije in jim čestital za osvojene srebrne medalje na tekmovanjih. Tedaj so se odločili tudi, da bodo skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve na dan pred božičem pripravili božično pecivo.

Mladinski dom Malči Beličeve zagotavlja razvojno, vzgojno in socialno ogroženim otrokom in mladostnikom celodnevno oskrbo skozi vso leto. Poleg tega nudi varstvo, zdravstveno nego, vzgojo in prevzgojo ter celotno pomoč pri izobraževanju osnovnošolcem in izjemoma srednješolcem, ki obiskujejo redne šole, dom navaja na svoji spletni strani.

Deli s prijatelji