UJEL SMS

Predsednica vlade z odvetnikom nad fotoreporterja

Objavljeno 15. april 2014 19.56 | Posodobljeno 15. april 2014 19.57 | Piše: P. J.

Na sliki je bilo mogoče razločno videti, kaj ji je Peter Kraljič napisal, še preden so bili znani uradni rezultati glasovanja.

LJUBLJANA – Predsednica vlade Alenka Bratušek vztraja pri kazenskem pregonu fotoreporterja Janija Božiča zaradi domnevnega kaznivega dejanja kršitve tajnosti občil, poroča Reporter. Božiča in Bratuškove danes na sodišče ni bilo, njuna zagovornika pa vztrajata vsak na svojem bregu. Premierkin odvetnik Jaka Šarabon umik tožbe pogojuje z opravičilom, Božičev odvetnik Radovan Cerjak pa želi dokazati, da nikjer v Evropi predsedniki vlad ne preganjajo novinarjev zaradi takšnih dejanj.

Razkril nerodno sporočilo

Božič je lani ob izvolitvi predsednice vlade na svojem portalu podlupo.net objavil fotografijo njenega telefona s sporočilom, v katerem ji je ob izvolitvi čestital Peter Kraljič. Gospodarstvenik ji je za izvolitev čestital kar nekaj minut pred razglasitvijo uradnih rezultatov. Bratuškova, prepričana, da je fotograf, ki je sicer fotografijo posnel z balkona parlamentarne dvorane, s katerega predstavniki javnosti lahko spremljajo dogajanje v dvorani, posegel v njene pravice, je policiji naznanila kaznivo dejanje. Kot poslanka je na svojo nesrečo sedela prav na mestu pod balkonom.

Bratuškova na vprašanje novinarjev, ali se ji zdi primerno, da kazensko preganja novinarja, ki se je zaradi slabe ekonomske situacije preselil v London, ni odgovorila.

Deli s prijatelji