KONČNO

Predor Markovec končan, a končni obračun del ni znan

Objavljeno 19. maj 2015 13.44 | Posodobljeno 19. maj 2015 13.45 | Piše: Mo. S.

Trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 166,8 milijona evrov z DDV.

Predor Markovec.

KOPER – Dela v predoru Markovec in na hitri cesti Koper–Izola so končana, je danes sporočila Družba za avtoceste RS (Dars). Prejšnji četrtek so izvedli tehnični pregled, ki ga je predor uspešno prestal, tehnični pregled za traso pa bo ta četrtek, 21. maja.

»Vrednost investicije (ki obsega celotni odsek izvedbe hitre ceste Koper–Izola s traso hitre ceste, priključke, premostitvene objekte in predor Markovec skupaj z vsemi stroški faz in postopkov, ki so potrebni za realizacijo: pridobitev zemljišč za gradnjo, projektiranje, gradnja, zaključne aktivnosti) po investicijskem programu (INVP) znaša 177,3 milijona evrov z DDV (vrednost v februarju 2013). Trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 166,8 milijona evrov z DDV. Skupni stroški izgradnje predora Markovec in vgradnja elektro in strojne opreme do sedaj niso presegli pogodbenih vrednosti,« pravijo pri Darsu.

A hkrati dodajajo, da končni obračun del še ni znan, saj se dela še izvajajo. Doslej poznani stroški za izgradnjo predora Markovec so približno 47 milijonov evrov, stroški za izgradnjo hitre ceste pa približno 51,6 milijona evrov. Navedeni vrednosti sta brez DDV.

Predor Markovec bo skupaj s hitro cesto odprt v petek, 5. junija, ob 16. uri. Tedaj bo ob tem spregovoril predsednik vlade Miro Cerar.

Deli s prijatelji