TARČA

Predčasne volitve še letos?

Objavljeno 11. april 2014 21.27 | Posodobljeno 11. april 2014 21.26 | Piše: S. U.

Soočili so se predsedniki političnih strank, beseda pa je ponovno nanesla na predčasne volitve.

Gregor Virant.

LJUBLJANA – Medtem ko bo šele v četrtek znano, od kod bo vlada vzela, da 'zapre' proračun, se pričakuje tudi ime novega zdravstvenega ministra. Pestro je na številnih frontah na političnem parketu. Prav zato so se v oddaji Tarča soočili predsedniki političnih strank.

Med bolj perečimi temami so tudi morebitne predčasne volitve. Predsednica NSi Ljudmila Novak meni, da so mogoče, podpredsednica SDS Alenka Jeraj pa bi jih želela čim prej. »Ta vlada je še slabša od vlade Boruta Pahorja,« je dejala. Tudi Gregor Virant ni izključil možnosti predčasnih volitev: »Letos bi bile volitve precej manj škodljive kot lani.« Maša Kociper, podpredsednica PS, se s tem ne strinja in meni, da so rezultati dobri in da bi bilo škoda, če bi zasluge za te dosežke poželi drugi.

Brez očitkov ni šlo ...

Franc Bogovič, prvak SLS, ni skoparil z očitki: »Od leta 2008 smo povečali zadolženost s 4000 na 14.000 evrov na prebivalca in letno plača vsak že 500 evrov obresti. Če ni volje za reforme, je boljše iti na predčasne volitve.« Igor Lukšič, vodja SD, meni, da so trenutni dosežki optimum tega, kar lahko vlada stori v danem položaju.

O privatizaciji Mercatorja so bila mnenja – kot že tolikokrat doslej – deljena. Lukšič prodaji ostro nasprotuje. Po njegovem mnenju gre za ključno podjetje, na katero je vezanih veliko dobaviteljev.

Deli s prijatelji