STRGALO SE MU JE

Predavatelj znorel 
in začel gasiti

Objavljeno 07. marec 2015 09.12 | Posodobljeno 07. marec 2015 09.39 | Piše: Anita Krizmanić

Predavatelj na srednji šoli v Kamniku se je zlomil pred učenci.

KAMNIK – V četrtek so se med kamniškimi dijaki s pomočjo priljubljene aplikacije snapchat kot požar razširile fotografije, ki jih je nekdo posnel na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik. Posnetke incidenta, ki se je zgodil v dopoldanskem času, nam je poslala bralka in nam zaupala še nekaj podrobnosti. »Nekdanji dijak je predaval o športnih dejavnostih, nato pa je izgubil živce ter z gasilnim aparatom poškropil avlo šole. Dijaki so bili ogroženi, saj zaradi prahu niso mogli dihati, na kraj dogodka pa so takoj prišli policisti ter zdravnik. Mislim, da bi se morali učitelji in ravnatelj zamisliti nad tem, koga najemajo za predstavitev,« je bila ogorčena.

Doživel živčni zlom

Za več informacij smo poklicali ravnatelja šole Šemsa Mujanovića. Dogodek je potrdil in v isti sapi dodal, da je šlo »za manjši incident, ki ni vreden omembe, saj je šlo za bolezensko stanje«. Povedal nam je, da je šlo za predavanje, na katerem je Planinsko društvo Kamnik predstavilo svoje programe. »Prosili so nas, ali lahko dijakom predstavijo svoje delo in povabijo morebitne bodoče člane, in odobrili smo jim. Takrat pa se je enemu od njihovih članov po domače povedano strgalo. Doživel je živčni zlom, zgrabil gasilni aparat in začel z njim škropiti po avli.« Prostor je bil med predavanjem poln dijakov, saj je vse skupaj potekalo med glavnim odmorom in malico; po navadi imajo takrat različna društva čas, da dijakom predstavijo svoje programe.

Moški, ki je poskrbel za zmedo, je star približno 25 let in je po ravnateljevih besedah res njihov nekdanji dijak. Mujanović je povedal, da ni bil priča incidentu. »Prišel sem pozneje, ko smo zadeve reševali. Prav tako sem jaz poklical policijo, ko sem izvedel, kaj se dogaja, oni pa so poklicali reševalce,« dodaja. Čeprav nam je bralka omenila, da so bili dijaki ogroženi, je ravnatelj to odločno zanikal in povedal, da ni bil nihče v nevarnosti, prav tako ni bil nihče poškodovan. »Ker so dijaki ravnali pametno in se pravočasno umaknili. Takoj smo odprli okna, prezračili šolo in poklicali čistilni servis, saj je prah iz gasilnega aparata lahko izjemno nadležen,« je dejal ravnatelj.

Kaj se je zgodilo s predavateljem in kakšno je njegovo zdravstveno stanje, ne ve, nam je pa zaupal, da v Planinskem društvu Kamnik z njim do omenjenega incidenta menda niso imeli nikakršnih težav in da naj bi šlo za »čisto v redu fanta«.

Predsednik ga ne pozna

Ko smo poklicali Ivana Resnika, predsednika Planinskega društva Kamnik, je bil ta redkobeseden. »S podrobnostmi incidenta nisem seznanjen, prav tako nisem seznanjen z zdravstvenim stanjem omenjene osebe,« je bil kratek.

Na vprašanje, koliko časa je omenjeni predavatelj član njihovega društva, pa smo dobili odgovor, ki nas je, milo rečeno, osupnil. »Gre za tečajnika, ne člana našega društva, to pa je povsem druga zgodba. O njem ne vem ničesar, saj ga ne poznam. Ne vem, kaj se je dogajalo in kakšno je njegovo stanje,« pravi predsednik društva. Tudi ukrepi društva so skrivnost. »Obiskali so me policisti in naredili zapisnik. Tukaj se pa moramo najprej pogovoriti, potem pa bomo videli, ali je treba ukrepati,« je še povedal Resnik in dodal, da v društvu še nikoli niso imeli incidentov.

Predstavnik za odnose z javnostmi PU Ljubljana Vinko Stojnšek je potrdil, da so bili o dogodku na srednji šoli obveščeni v četrtek okoli 11. ure. »Preiskava se nadaljuje tako v smeri kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, uničen inventar itd.) kot tudi v smeri kršitve javnega reda in miru,« je povedal.

 

Deli s prijatelji