NAGRADA

Pred Trezinim senjem še ozimnica

Objavljeno 17. oktober 2014 12.15 | Posodobljeno 17. oktober 2014 12.15 | Piše: O. B.

Sobočanka Blanka Barač najprej zadela na lotu, zdaj še pri Novicah.

Pred odhodom na Trezino senje smo jo presenetili z ozimnico Natureta. Foto: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Naključje je hotelo, da je srečna izžrebanka naše nagradne igre Ozimnica po vašem okusu iz Murske Sobote, kjer vsako leto prav 15. oktobra poteka znamenito Trezino senje, na katero se zgrinja živelj iz vsega Prekmurja. In tudi Blanko Barač smo v soboški Cankarjevi ulici presenetili ravno tedaj, ko se je odpravljala na Terezijin sejem.

Ko je presenečena izvedela, da je prav ona dobila paket ozimnice, ji kajpak ni bilo žal kakšno minuto pokramljati z nami in s prijateljicami malce odložiti odhod na sejem, ki je potekal v središču mesta le nekaj ulic od njenega doma. S sinovoma živi v lepi in veliki hiši, toda pravi, da nima ravno veliko možnosti za pripravo ozimnice na svojem vrtu, zato so zanjo kakovostni izdelki ozimnice Natureta vselej dobrodošli. »Obdelujem sicer manjši vrt, a to je za sproti, saj so sveže domače vrtnine vedno najboljše. Ker mama vsako jutro dobi Novice, jih tudi sama preberem in vestno sodelujem v različnih nagradnih igrah. Včasih tudi kaj dobim, tokrat pa sem res vesela, da sem dobila kakovostno ozimnico, ki jo bomo zagotovo z užitkom porabili. Odlična je bujta repa pa zelje, prebranec, tukaj so tudi kumarice, rdeča pesa, koruza in še marsikaj drugega,« si je paket ogledala Blanka.

In če komu, lahko njej verjamemo, da pri takih izdelkih najraje sega prav po Etinih vloženih dobrotah. Večji del življenja se je namreč prebijala kot trgovka, bila je tudi samostojna podjetnica, trenutno je pri murskosoboški ERI, kmalu pa se bo upokojila. Srečna nagrajenka nam je zaupala še, da se je pred leti skupaj z družino zelo razveselila nekoliko višjega dobitka na lotu, tokrat pa so ji srečo prinesle Slovenske novice.

V nagradni igri Ozimnica po vašem okusu sta imeli srečo tudi Ivanka Maglica iz Materije in Silva Štern iz Hoč. Vsem nagrajenkam čestitamo. 

Deli s prijatelji